Share
Bez stida ili blama: Recite partneru šta želite u seksu!

Bez stida ili blama: Recite partneru šta želite u seksu!

Mnoge žene se pitaju kako da saopšte partneru šta žele u seksu…

Istraživanje u seksu je sasvim normalna stvar bez obzira na godine ili predrasude koje mnogi od nas imaju.

Ukoliko maštate o nekoj stvari koji bi želele da vam partner uradi ili vi njemu, to nikako nije sramota. Vaše zadovoljstvo u seksu je veliki deo vašeg života i zdravlja, pa tako treba da radite na tome bez ikakve sramote.

– Moje iskusto iz života, ali iz ordinacije pokazuje da svakog muškarca intrigira i uzbuđuje kada mu žena jasno pokaže da želi seks. Uvek budite glasne i određene u onome što želite- kaže psihijatar i psihoterapeut Milica Ristić.

Svako od nas ima neki fetiš i to je sasvim normalno i prihvatljivo. Bez obzira kakav je , ono što se dešava u četiri zida ostaje izmešu vas i partnera, a ukoliko vi imate neku posebnu želju podelite to sa vašim partnerom.

– Fetiši mogu biti sjajna sredstva za podsticanje orgazma i uzbuđenosti. Ukoliko ne izazivaju traumu, fizičku ili psihičku i oba partnera pristaju na određeni fetis, onda je to može biti pravo uživanje- kaže dr Milica Ristić.

Osim verbalnim, žena može partneru da stavi do znanja šta želi i neverbalnim porukama.

– Ako želimo diskretno da damo partneru do znanja da želimo seks ili šta želimo u njemu to ćemo da uradimo neverbalnim signalima, pokretima, pogledom, zavodljivim glasom, blagim dodirima, priređivanjem specijalne atmosfere…- kaže doktorka Milica Ristić i napominje da ne treba da skrivamo ni jednu našu želju zbog predrasuda da će to neko pogrešno da protumači. Jedino ono što tražimo možemo i da dobijemo- objašnjava Milica.

Dakle, još večeras recite partneru o čemu to maštate bez ikakve zadrške, možda ga vaše nateraju da poludi za vama!

 

Autor: Marta Buzurović

Izvor: Aska.rs