Share
Zvuci “klasičnog džeza”, svinga i drugih pravaca obeležili drugo veče Nišville džez festivala

Zvuci “klasičnog džeza”, svinga i drugih pravaca obeležili drugo veče Nišville džez festivala

Druge festivalske večeri uz veliku posetu publike na glavnoj sceni nastupili su Wojcinski/Szmanda Quartet, Vein Trio, Dmitry Baevski, zatim Omar Hakim & Rachel Z koji su sjajnim nastupom napravili uvertitu za glavni događaj večeri… The Manhattan Transfer, najuticajniji vokalni jazz sastav koji je ovom prilikom proslavio 45 godina svog postojanja i atraktivnim nastupom opravdano odneo nagradu „Car Konstantin“ za doprinos jazz-u. Nakon njih nastupili su Juke Joints Royal, a veče je zatvorila Ruth Koleva, gošća iz Bugarske.

Na Open stejdžu uz druge izvođače izdvojio se Goran Vučetić & Bang Bang Bop, kao i bend Relocators iz Kuvajta koji su nastupili na Air stejdžu.

I na ovogodišnjem festivalu upriličena je umetnička kolonija Art To Go Jazzy, koja je okupila veliki broj mladih talentovanih umetnika koji su organizovali izložbu multimedijalnog karaktera.

Ljubitelji džeza večeras će uživati uz Motel Kaijou, Big Band Grosuplje, Project Grand Slam, Lisu Simone, Matt Bianco i Franky Solivan & Dirty Kitchen.

 

Autor teksta: Darja Jovanović – Media Press

Autori fotografija: Predrag Stamenković, Saša Ćosić – Media Press