Share
Uz rekordnu posećenost, zatvoren je ovogodišnji Nišville Jazz Festival

Uz rekordnu posećenost, zatvoren je ovogodišnji Nišville Jazz Festival

Na Earth&Sky stejdžu smenjivali su se zvuci raznih jazz formi. Završno veče festivala su otvorili Ural Dixie Band, Kestutis Valginis Band, zatim all stars postava pod nazivom „Black Art Jazz Collective“, a uvertiru pred glavni nastup dali su Li Xiaochuqan Quintet. Oko ponoći željno iščekivani nastupili su Gypsy Kings koje je uz poznate pesme i ritmove ispratilo, sudeći po organizatoru, preko 10 hiljada posetilaca. Čast da zatvori još jedan uspešan festival pripala je Najdi i South Side Orchestra.

Posetioci bez karata ni ovoga puta nisu bili uskraćeni možda najbogatijim sadržajem besplatnih scena do sada.

Na Air stejdžu, su se izdvojili Cassidy’s Brewery, kao i Cock Blockers, gosti iz Kragujevca.

Zatvaranje Open stejdža pripalo je domaćem sastavu Stoned Heads, koji neguju fuzioni jazz izražaj.

Uzevši u obzir ceo festival, sa prigodnom uvertirom od 3. avgusta i raznovrsnim sadržajem, plejadom muzičara, stvaraoca i svesrdne pomoći velikog broja volontera možemo reći da smo prisustvovali do sada najboljem izdanju Nišville-a.

Za već najavljeni naredni festival, očekujemo da organizator opravda epitet jednog od najboljih jazz festivala u regionu, pa zašto ne i u Evropi.

Ostaje žal zbog slabe pokrivenosti javnog servisa i drugih medija, što će se nadamo se, u godinama koje dolaze svakako promeniti.

 

Autori fotografija: Predrag Stamenković, Ivan Lavrenčić – Mediapress.rs

Karikatura: Predrag Stamenković Mediapress.rs

Autor teksta: Darja Jovanović Mediapress.rs