Share
Počinje nova sezona niškog Narodnog pozorišta

Počinje nova sezona niškog Narodnog pozorišta

Na nedavno održanoj Konferenciji za štampu u Narodnom pozorištu u Nišu, novi direktor Spasoje Ž. Milovanović je najavio početak pozorišne sezone 2018/19. koja nosi naziv „Heroine i heroji u antiherojskim vremenima“, kao i početak rada na prvoj premijernoj predstavi.

Rad na predstavi „Slikarke“ (radni naziv „Ruke“), u režiji Stevana Bodruže, po tekstu Hristine Mitić, počinje u petak 7.09. a predstava će premijerno biti izvedena 13.10.2018. godine. Ovaj projekat je inače finasijski podržalo Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije.

Do kraja godine, po planu i programu, otpočeće rad na predstavama: „Limunacija“, Dušana Kovačevića u režiji Nebojše Bradića, „Putujuće pozorište Šopalović“, Ljubomira Simovića u režiji Tanje Mandić Rigonat, čija se premijera planira za Dan niškog pozorišta 11.03.2019. godine. Krajem ove godine reditelj David Alić počinje rad na predstavi „Igre u pesku“ Mihala Valčaka, a sezonu završava režijom u maju Jug Radivojević.

Najavljena je i saradnja i koprodukcija sa beogradskim Hartefaktom, kao i Nišvilom.

Na inicijativu gradonačelnika Darka Bulatovića, biće pokrenut i internacionalni, pozorišni festival „Teatar na raskršću“, čiji se početak planira za 12.03.2019. godine.

Za vernu nišku publiku, niško pozorište otvara svoja vrata 1.10.2018. godine, gde ih očekuju predstave sa stalnog repertoara, kao i gostovanja i drugi prateći programi.

Narodno pozorište u Nišu je otvoreno za saradnju sa svim pozorištima u zemlji i regionu, gostovanja i razmene predstava biće cilj u narednom periodu.

Autor: Media Press