Share
Nišlije, u vašem gradu se održava HUMAN FEST! A gde ste VI?

Nišlije, u vašem gradu se održava HUMAN FEST! A gde ste VI?

Ljubitelji pop-rock muzike imali su priliku da prisustvuju prvom „Human festu“ u Nišu, koji je otvoren sinoć na platou kod Vrežinskog bazena i traje još večeras u okviru humanitarne akcije namenjene izgradnji Dečjeg urgentnog centra, pri Kliničkom centru Niš.

Penthouse bend; foto: Jovan DončićMediapress.rs

Paralelno sa humanitarnim, svirka je imala i patriotski karakter u vidu obeležavanja stogodišnjice od proboja Solunskog fronta.

Organizatorima koncerta, Vladimiru Petkoviću, Nenadu Vuletiću i Dušanu Dimitrijeviću, kao i menadžmentu kafea „Vožd“ i svim učesnicima Festivala treba čestitati iz više razloga.

Prvi je taj što su došli na hrabru ideju, za razliku od mnogih drugih nezainteresovanih institucija i pojedinaca, da isključivo iz sopstvenih sredstava i bez podrške Grada i zvaničnih sponzora naprave ovakav koncert vredan svakog poštovanja.Daniel Kajmakoski; foto: Jovan DončićMediapress.rs

Drugi razlog je izbor kvalitetnih izvođača poput: Nevernih beba, Penthouse benda, En Passant benda i makedonskog pevača Daniela Kajmakoskog, koji su imali veoma profesionalne, nadahnute i sjajne nastupe koji su u potpunosti zadovoljili očekivanja publike i dali nesebičan doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Neverne bebe; foto: Jovan DončićMediapress.rs

Čestitke pripadaju i svima onima koji su prisustvovali koncertu (iako ih je bilo u malom broju), jer su demonstrirali solidarnost i društvenu odgovornost, umesto da su sinoć „blejali“ po kafićima i lokalnim birtijama i pravili selfije kao što to rade mnogi svakog vikenda.

Malobrojna publika uživala u nastupima odabranih bendova; foto: Jovan DončićMediapress.rs

Kritike upućujemo ostatku publike koja je sinoć verovatno pratila nezanimljiv rijaliti TV sadržaj i ostala gluva na apel organizatora i lokalnih medija koji su proteklih nedelja pozivali publiku posredstvom svojih emisija da podrži ovu humanitarnu akciju.

Izostala podrška publike prvom Human festu u Nišu; foto: Jovan DončićMediapress.rs

Da bi podigli svest društva o tome koliko je važno biti HUMAN pozivamo sve zainteresovane sugrađane da se večeras od 19 sati okupe u što većem broju na platou kraj Vrežinskog bazena i prisustvuju najavljenim koncertima na kojima će nastupiti: Van Gogh, Pop Herc Karo bend, Free Fall (veterani 63. padobranske brigade), Totalni klošari i Opposite Way. – navode organizatori.

Nišlije, večeras imate popravni ispit! Nadamo se da ćete dobiti čistu desetku, baš kao i organizatori koji su vam omogućili dolazak velikih i značajnih imena naše pop-rock scene.

Ulaznice po ceni od 500 dinara se mogu kupiti u kafiću Vožd kod Hale Čair (ul. 9. Brigade broj 25b), kao i večeras na samom ulazu na festivalski prostor.

 

Autor: M. Bukovac – Mediapress.rs