Share
8 faktora za veće uživanje u seksu

8 faktora za veće uživanje u seksu

Ako želite budete fantastična ljubavnica i priuštite vrhunsko zadovoljstvo sebi i svom dragom, imajte na umu ove savete…

1. Slušajte i pričajte

Interesovanje za seks sa istim ljubavnikom je promenljivo. To zahteva negovanje i stalno osvežavanje u komunikaciji. Otvoreniji i prisniji odnos osnova je za bogat i uzbudljiv seks. Razgovarajte i u toku seksa. Reči pokreću strasti kao i dodiri.

2. Unesite promene

Najopasniji neprijatelj dobrog seksa je monotonija. Promene se mogu uneti različitim pozama, erotičnom odećom, filmom, muzikom… Tabue i moralne zabrane ostavite pred vratima spavaće sobe. Ostvarite sve svoje fantazije.

3. Budite spontani

Spontani seks je veoma uzbudljivo iskustvo. Može se desiti u svakom trenutku i na svakom mestu. Na taj način partneri potvrđuju međusobnu seksualnu privlačnost i atraktivnost što je najbolji stimulans seksualne želje. Ako vam se u glavi vrte misli poput: ovoga puta moram doživeti orgazam… samo ćete pojačati psihičku napetost i smanjiti šanse za dobar seks.

4. Pokažite inicijativu

Najbolje što možete da priuštite svom partneru je vaša inicijativa. Otvoreno pokazana želja za seksom baš sa njim izaziva neizmerno uzbuđenje kojem retko ko može da odoli.

5. Opustite se

Nema potrebe da brinete o tome da li u tom položaju providni negliže pokriva višak kilograma. Kad se stidite svog tela velike su šanse da se nećete opustiti, odnosno da ćete, svesno ili nesvesno, u glavi vrteti primedbe – previše sam se ugojila, grudi mi vise… Umesto kritika, koncentrišite se na lepotu svojih oblina i na sve ono što je na vama lepo. Trenutno partner vidi samo vas.

6. Obezbedite siguran seks

Ako su partneri odgovorni, ne može im biti svejedno hoće li doći do neželjene trudnoće ili polne bolesti. Trudnoća ipak više opterećuje žene, ali iako su zdravlje i kontrola rađanja glavni razlozi za siguran seks, on znači i veću opuštenost.

7. Ne komplikujte!

Ako budete komplikovali, ni vi ni partner nećete biti opušteni.  Raznolikost u seksu je dobro došla, ali je ne treba primenjivati u svakom seksu. Pri jednom seksualnom odnosu nije potrebno izvesti sve položaje koje znate. Ponekad je dovoljan i samo jedan položaj u kojem oboje uživate i ako ga ponovite nekoliko puta ne mora značiti da seks nije dobar. Ako ste oboje opušteni i osećate partnerovo telo, međusobno pratite tempo, zadovoljavajući seks je siguran. Zapravo jedina veština koju moraju znati dobri ljubavnici je znati osluškivati partnerovo telo. U seksualnom odnosu svu pažnju i misli posvetite sebi i svom partneru, i uživajte.

8. (P)ostanite fit

Oni koji češće uživaju u dobrom seksu manje su depresivni i generalno zdraviji. Vredi i obrnuto: ako se zdravo hranite, dovoljno krećete i redovito vežbate, kvalitetno i dovoljno spavate, znatno su vam veće šanse za dobar seks. To su naučno potvrđene činjenice. Svi navedeni faktori pomažu boljem protoku krvi kroz polne organe, što poboljšava stepen seksualne uzbuđenosti.

 

Izvor: Cosmopolitan.rs