Share
Da li je jesen idealno doba za novi početak?

Da li je jesen idealno doba za novi početak?

Obično svi nove početke vezuju s prolećem, kada  se sve rađa i budi ili sa početkom nove kalendarske godine. Međutim, toliko toga novog otpočinje s dolaskom jeseni. Čini li vam se nekad, da je upravo jesen  ono doba godine, kada spoznajemo sebe, otpočinjemo nove priče i stičemo nova iskustva?

Čini se da nam je teško da prihvatimo da se sve oko nas brzano menja. Konstantna promena u životu je dobra, jer simboliše napredak. Jesen je vreme kada polako shvatamo da moramo da krenemo dalje, da zaboravimo prošlost i fokusiramo se na sadašnjost.

Potrebno je da otpustimo sve negativne misli, pa  čak i uspomene, jer sve što nas sputava da krenemo dalje mora ostati iza nas.

Krenite napred, jer je jesen pravo vreme za nove početke, bilo na privatnom ili na poslovnom planu. Iako je teško da krenete dalje i možda se plašite neuspeha, morate rizikovati da biste uspeli.

Donesite odluku vezanu za cilj kome težite i dajte sebi rok za koji ćete obaviti svoje obaveze. Počnite odmah i ne osvrćite se za sobom, već pođite hrabro prema svom uspehu!

Ono što vas dodatno motiviše, sada kada postaje sve hladnije, svakako je vaš topli dom, koji s početkom jeseni počinjete da doživljavate kao jedinu sigurnost. Ovo je idealno doba  da svoj dom i dekorišete u duhu ovog godišnjeg doba i da se zaista osećate spokojno.

Dajte sebi priliku, idite za svojim novim početkom i ne dozvolite da vas kiša i hladno vreme spreče u  tome. Čar je da upravo vi budete sunce, koje će rasterati jesenje oblake!

 

Izvor: Lepotaizdravlje.rs