Share
Ideje za kombinovanje odeće i nakita za jesen 2018.

Ideje za kombinovanje odeće i nakita za jesen 2018.

Jesen je već počela, a sa njom i najnoviji trendovi iz sveta mode. Dizajneri su još proletos održali revije posvećene sezoni jesen-zima 2018/2019, a trendovi lansirani na revijama sada se nose na ulicama svetskih metropola kreirajući najnoviju jesenju mušku i žensku streetstyle modu.

Kao i svake sezone, lansirani su dominantni trendovi, ali i oni eksluzivniji i ekstravagantniji koje će samo najhrabriji nositi. U nastavku teksta navedeno je nekoliko ključnih modnih trendova sezone, kao i saveti kako da ih nosite sa komadima nakita koji mogu biti vrlo trendi, ali i klasični i bezvremenski.

Animal-print kombinujte sa diskretnim, klasičnim nakitom

Skoro da nema dizajnera koji se nije opredelio da neku vrstu animal-printa, ali i tekstura, iskoristi u svojim kreacijama i na taj način diktira najdominantniji trend sezone. Sa izborom animal-dezena ne možete da pogrešite ove jeseni: od zmijskog printa kao najpopularnijeg, u svim bojama i na svim materijalima, pa do leopard, krokodilskog i tigrastog dezena – sve se nosi i sa svim se kombinuje.

Međutim, kada pričamo o nakitu, kako ne biste preterali i prešli granicu kiča, bitno je da ovaj dezen kombinujete samo sa diskretnim i svedenim nakitom. Sa ovim dezenom savršeno ide klasično, suptilno prstenje, a možete nositi i burmu ili verenički prsten kao modni detalj. Takođe, sat čija se osnovna boja slaže uz prsten, odlično će se uklopiti u životinjski dezen, čineći ga tako ozbiljnijim i svedenijim.

Floralni dezeni najbolje idu sa visećim minđušama

Floralni dezeni već godinama su vrlo trendi, ali do sad je ovo važilo isključivo za sezonu proleće/leto. Međutim, najbolje svetske dizajnerske kuće kao što su Valentino, Saint Laurent i Balenciaga, odlučili su da ovaj trend lansiraju i u jesenjoj sezoni.

Duge, lepršave haljine cvetnog dezena, na jesen najbolje idu uz čizme do članka i velike, široke kapute muškog kroja koji su takođe jedan od većih trendova sezone.

Što se nakita tiče, viseće minđuše nikad nisu bile modernije, a što duže i veće – to bolje. Razmislite o kombinaciji ova dva trenda, uklopite ih i nećete pogrešiti! Motivi koji se najviše upotrebljavaju na nakitu ove sezone vrlo su jesenji: bakarne boje i motivi lišća u svim oblicima i varijantama pravi su hit, a odlično će ići uz vašu novu, cvetnu, jesenju haljinu.

Kožnu garderobu kombinujte sa logomanijom

Već nekoliko godina dizajneri kožne jakne i pantalone lansiraju kao pravi jesenji trend, a ove sezone koža se nosi više nego ikad! Jakne od kože, pantalone, helanke, suknje, mantili..Sve je hit, a šta ćete odabrati za sebe samo je na vama. Kao i sa animal-printom, vodite računa da ne preterate, jer ovaj materijal vrlo lako može skliznuti u kič ukoliko ga ne ukopite lepo. Zato se odlučite za jedan, ali kvalitetan, komad garderobe od kože koji uvek može izgledati i sofisticirano.

Logomanija takođe nikad nije bila popularnija, kako na garderobi, tako i na nakitu. Dior, Gucci, Chanel i mnogi drugi izradili su nakit sa privescima svojih logo-a i na taj način vratili logo-trend koji je na velika vrata ušao u sam centar modnih dešavanja. Kožni komad garderobe odlično ide sa ovim nakitom, pa budite hrabri i iskombinujte kožu sa dobrim komadom logo-nakita.

Klasična garderoba dozvoljava igru sa velikim nakitom

Ukoliko volite klasične krojeve i boje na svojoj garderobi, sa nakitom ne možete da pogrešite. Dakle, ako se ove jeseni opredelite za jednobojne bluze, klasične suknje i pantalone, ili male crne haljine, uz ovo možete da nosite sve – od ekskluzivnog, skupog i diskretnog nakita, pa do ogromne statement-bižuterije.

Vodite računa o tome da osnovna boja svakog komada nakita za koji se opredelite bude ista. Dakle, ako nosite srebrne minđuše, neka srebrna bude i ogrlica, nikako nemojte sklapati različite materijale i boje nakita.

Ne zaboravite da su pravila i trendovi tu da bi se kršili, a da je najvažnije od svega da se osećate dobro za šta god da se opredelite. Dakle, nemojte slepo ići za trendovima, oni su tu samo da vas usmere – na vama je da iskoristite najbolje od njih i na taj način date stilski pečat svom imidžu.

 

Autor: Dragan Antić – Mediapress.rs