Share
Kako da sprečite iritaciju posle brijanja

Kako da sprečite iritaciju posle brijanja

Svakodnevno brijanje ne samo da je dosadno, već može napraviti ozbiljnu iritaciju i tako naružiti vaš izgled i dovesti do neprijatnog svraba i crvenila. Zato je vrlo važno da znate kako da izbegnete gadnu iritaciju posle brijanja. Mi ćemo vam dati nekoliko saveta i pomoći da vaše lice bude u perfektnom stanju posle svakog brijanja.

Pre početka brijanja, uzmite mokar, vruć peškir i stavite na lice. Držite peškir na licu nekoliko minuta kako bi vam koža i dlaka omekšali i omogućili lakše brijanje. Brijač obavezno kvasite vrućom vodom. To možete raditi u napunjenoj posudi ili direktno kvasiti brijač pod mlazom vode. Voda će podmazivati i čistiti brijač u isto vreme. Kada počnete sa brijanjem, krenite od zulufa i to u pravcu rasta dlake. Morate se truditi da vašu bradu brijete tako da vaš brijač seče dlake tamo gde pružaju najmanji otpor. Ovako ćete izbeći neprijatno peckanje.

Kada završite sa brijanjem, obavezno se umite hladnom vodom. Tako ćete zatvoriti vaše pore i smiriti kožu od iritacije brijanja. Na kraju, dolazimo do najvažnijeg koraka, a to je hidratacija vašeg lica. Crvenilo i svrab se javljaju zbog suve kože koja je iziritirana, i zbog toga morate koristiti nešto što će nahraniti i hidrirati vašu kožu.

Izbegavajte jake losione koji imaju alkohola, jer oni mogu pogoršati situaciju, već se fokusirajte na blage hidrantne kreme koje imaju umirujuće dejstvo i koje će smanjiti iritaciju i peckanje.

Na ovaj način ćete posle svakog brijanja imati savršeno meku i čistu kožu koja će blistati i biti glatka.

 

Autor: V.P.

Izvor: Muskimagazin.rs