Share
Kako da proverite da li neko švrlja po vašem ‘Fejsbuk’ profilu?

Kako da proverite da li neko švrlja po vašem ‘Fejsbuk’ profilu?

Postoji način da to sprečite čak i ako ste daleko od uređaja sa kojeg ste se u nekom trenutku logovali

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Uprkos svemu što znamo o sigurnosti na internetu i raznim upozorenjima, mnogi od nas i dalje su vrlo opušteni kad je reč o sigurnosti naših profila na “Fejsbuku”. Ipak, savet je da ipak proverite svoje profile. Postoji vrlo lak način za to.

Ono što ljude čini pogodnim za hakovanje na ovoj mreži jesu lozinke koje lako mogu da se pogode (poput 12345 i druge najopasnije), zatim neažuriranje antivirusnih softvera i davanje ličnih podataka na raznim mestima.

S obzirom na to da se logujemo na “Fejsbuk” kad god možemo s raznih uređaja, neretko se dogodi da zaboravimo da li smo se na kraju odjavili što znači da sad neko može da švrlja po našem profilu ili mejlu.

Foto: Profimedia

Postoji način da to sprečite čak i ako ste daleko od uređaja sa kojeg ste se u nekom trenutku logovali.

Kad se prijavite na “Fejsbuk” (bilo na telefonu, tabletu ili računaru) kliknite na “Podešavanja” zatim na “Sigurnost” i na kraju na opciju “Gde ste prijavljeni”.

Potom kliknite na “Edit” (Uredi) i videćete sve uređaje na kojima ste trenutno prijavljeni. Videćete da li ste logovani na računaru ili nekom pametnom uređaju, kao i IP adresu i poslednje vreme kad je taj uređaj korišćen za pristup vašem profilu na “Fejsbuku”.

 

Izvor: B92.net