Share
Legende jugoslovenskog rokenrola, Električni Orgazam, sredinom decembra u Leskovcu, Pirotu i Nišu

Legende jugoslovenskog rokenrola, Električni Orgazam, sredinom decembra u Leskovcu, Pirotu i Nišu

Legende jugoslovenskog rokenrola, Električni Orgazam, održaće sredinom decembra tri koncerta na jugu Srbije, i to 14. decembra u Leskovcu u “Tesla baru”, 15. decembra u Pirotu u klubu “Tvrđava” i 16. decembra u niškom “Feedbacku“.

Foto: Rajko Ristić

Bend će na ovoj mini turneji publici predstaviti svoj dvanaesti studijski album, pod nazivom “Gde smo sad?“, koji je nedavno objavljen u izdanju Mascoma.

Frontmen Srđan Gojković Gile o ovom izdanju govori za Portal Media Press:

”Veoma smo zadovoljni ovim albumom. Radili smo na njemu više od pet godina. Zadovoljni smo i ponovnom saradnjom sa kućom Mascom, s kojom smo ranije radili na albumima “Breskve u teškom sirupu” i “New Wave”.

Foto: Marko Todorović

Prema Giletovim rečima, s vremena na vreme svi treba sebi da postavimo pitanje gde smo sad, u ovom trenutku, u našim životima jer isuviše često boravimo u prošlosti ili budućnosti, a retko smo u sadašnjem trenutku.

Produkciju albuma potpisuje Toni Jurij sa kojim je grupa sarađivala na albumima: “Lišće prekriva Lisabon” (1982), “Les Chansones Populaires” (1983) i “Kako bubanj kaže” (1984). Muziku su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Ðukic Ljuba i Gile dok je tekstove, kao i obično, pisao Gile. Blagoje Nedeljkovic Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje deonice. Što se vizualnog identiteta tiče, Tanja Mirković, sa kojom bend sarađuje prvi put, uradila je odličan omot dok je Goranka Matić zaslužna za fotografije.

Autor omota: Tanja Mirković

Album “Gde smo sad?” donosi mešavinu roka i bluza, sa upečatljivim tekstovima i prepoznatljivim vokalima Srđana Gojkovića Gileta i Ljube Đukića, koji slušaoca neminovno navodi na sve raznovrsne faze ovog kultnog beogradskog sastava.

Pored nekoliko pesama sa novog albuma, Električni Orgazam će na koncertima u Leskovcu, Pirotu i Nišu, naravno odsvirati i sve svoje hitove iz skoro 40 godina duge karijere.

Više informacija o ceni ulaznica i prodajnim mestima biće uskoro objavljeno na portalu Media Press.

Video:

 

Autor: Nikola Jovanović – Mediapress.rs