Share
Rade Šerbedžija počinje mini turneju koncertima u Beogradu i Nišu

Rade Šerbedžija počinje mini turneju koncertima u Beogradu i Nišu

Ovaj legendarni glumac će 26. i 27. decembra sa svojim orkestrom napraviti događaj pun ljubavi i nežnih stihova u beogradskoj Kombank dvorani i niškom Domu Vojske.

Autor fotorafije: Miro Majcen

Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom “Zapadni kolodvor” nastupiće 26. decembra u Kombank dvorani u Beogradu.

Koncertom pod nazivom “Meni se dušo od tebe ne rastaje” Rade obećava veče muzike i romantičnih stihova. Specijalni gost u Kombank dvorani biće Damir Urban.

Beogradski koncert prvi je u sklopu mini turneje po Srbiji. 27. decembra Rade i “Zapadni kolodvor” nastupaju u Domu vojske Srbije u Nišu, a dan kasnije u Domu kulture u Čačku.

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti na blagajni Kombank dvorane i Eventima. Za koncert u Nišu na blagajni Doma vojske, a u Čačku na blagajni Doma kulture.

Autor fotorafije: Miro Majcen

Rade Šerbedžija rođen je 1947 godine. Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969 godine,a odmah potom dobija angažman u pozorištu. Rade od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu (uloge u “Hamletu”, “Ričardu trećem”….) i počinje da dobija uloge u filmovima i ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme (“Prosjaci i sinovi”, “U registraturi”, “Užička republika”, “Variola vera”, “Banović Strahinja”, “Una”, “Život je lep”, “Pre kiše” i mnogi drugi).

Film “Oslobođenje Skoplja” je režirao sa sinom Danilom, a jednu od glavnih uloga igra i njegova ćerka Lucija . Uživa i u porodičnom pozorištu Ulysses koje vodi sa suprugom Lenkom Udovički.

Izgradio internacionalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima.

Objavio je zbirke pesama “Promjenljivi” i “Crno,crveno”.

Snimio je zavidan broj muzičkih albuma,kako studijskih tako i albuma uživo .

Neki od najpoznatijih su: “Ne daj se Ines”, “Ponekad dolazim, ponekad odlazim”, “Orihi orihi”, “Imam pjesm za tebe”, “Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor”.

Prošle godine izdata je njegova knjiga “Poslije kiše”, nastavak prvog dela autobiografije koja se pojavila pod naslovom “Prije kiše”.

 

Izvor: Espreso.rs