Share
U prodaji ulaznice za koncert slavnog gitariste Vlatka Stefanovskog u Nišu 8. decembra

U prodaji ulaznice za koncert slavnog gitariste Vlatka Stefanovskog u Nišu 8. decembra

Kao što je Portal Media Press ranije ekskluzivno najavio, proslavljeni gitarista i osnivač legendarne grupe Leb i sol, jedne od najpopularnijih u bivšoj Jugoslaviji, Vlatko Stefanovski, održaće akustični solistički koncert u Nišu. Koncert će biti održan u subotu, 8. decembra od 20 sati u velikoj sali Doma Vojske.

Foto: Balkanrock.com

Vlatko Stefanovski, čije je ime sinonim za gitaru na Balkanu, će ovom prilikom publici predstaviti svoj novi album “Mother tongue” (Maternji jezik), koji kralj žice, od početka godine, više nego uspešno promoviše na turneji od  Bugarske, pa sve do Australije i Amerike.

Ovo majstorsko delo Stefanovskog sadrži 10 dragulja, koje je, kako kaže, čuvao u glavi i duši 20 godina.

“Muzika Makedonije je moj maternji jezik, na albumu sviram tradicionalne melodije makedonskog folklora.”, rekao je gitarski mag za Media Press, i dodao da je neke numere čak snimio iz prve, bez ponavljanja.

Tako je, kaže, snimljena prva numera na albumu – “Bistra voda”.

Čuveni gitarista skromno podseća da dvadesetak godina “sramežljivo svira solo koncerte”, uglavnom po gitarskim festivalima, samo za gitariste, jer je, kaže, to za njih stručna literatura, a za njega avantura.

“Dolazim u Niš prvi put solo, na moju veliku radost, i probaću da to veče pretvorim u svečanost zato što smatram da je ono što imam da ponudim publici – svečanost. Došao sam do tog nivoa da se mogu odvažiti svirati sam. Mislim da sam dovoljno naučio taj zanat i imam dobar ton koji daleko putuje, pa verujem da će publika biti zadovoljna, jer ipak smatram da sam stekao pravo da nakon 40 i više godina bavljenja ovom disciplinom, nakon svih mogućih i nemogućih projekata koje sam radio, napravim ovakav solistički projekat”, rekao je priznati gitarista za Portal Media Press.

Pored pesama sa novog albuma, Stefanovski će se na koncertu u Nišu osvrnuti i na svoj rad sa grupom “Leb i sol”, tako da sa repertoara neće izostati ni nezaboravni hitovi kao što su: “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Gipsy song” i druge.

Ulaznice po ceni od 1000 dinara mogu se kupiti na blagajni Doma Vojske, kao i u CD Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), Vintage Shopu (Davidova 9), pivnicama Nemir (Učitelj Tasina 17) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12).

Video:

 

Autor: Nikola Jovanović – Mediapress.rs