Share
Zašto je zagrljaj najbolji način za okončanje svađe sa partnerom

Zašto je zagrljaj najbolji način za okončanje svađe sa partnerom

Verovatno ste se nekada posvađali sa svojim partnerom.

Zatim, nakon svađe, iako je definitivno teško u ovom trenutku, trebalo bi da zagrlite svog partnera.

Svi znamo da se nakon zagrljaja osećamo mnogo bolje, ali da li ste takođe znali da zagrljaj odmah može pomoći u donošenju osećaja mira? Kao rezultat toga, posle svađe sa partnerom, ukoliko se zagrlite, vi i druga osoba ćete se osećati mnogo bolje, otkrilo je nedavno istraživanje.

Pokazalo se da prihvatanje zagrljaja nakon svađe pomaže u ublažavanju negativnih osećanja koja biste možda imali satima ili danima nakon svađe.

Na Univerzitetu Carnegie Mellon, psiholozi su proučavali četrnaest odraslih muškaraca i žena i njihove sukobe, kao i njihova pozitivna i negativna raspoloženja u periodu od četrnaest dana. Naučnici su otkrili da partneri koji su se pomirili istog dana nakon svađe osećali mnogo bolje od onih koji nisu primili izvinjenje i zagrljaj.

Istraživači su otkrili da je zagrljaj povezan sa pozitivnim raspoloženjem i smanjivanjem negativnih osećanja, a zagrljaj nakon svađe takođe funkcioniše smirujući efektom. Rezultati istraživanja otkrili su da zagrljaj posle svađe ima isti efekat na žene i muškarce.

Tako je i zvanično potvrđeno: zagrljaj je zapravo najbolji način za okončanje svađe!

 

Autor: M.L.

Izvor: Zenskimagazin.rs