Share
Galija objavila novi spot pred koncerte u Beogradu i Nišu

Galija objavila novi spot pred koncerte u Beogradu i Nišu

Legendarna rok grupa Galija održaće koncerte 9. novembra (20.30h) u beogradskom Sava centru i 16. novembra (20.30h) u hali Čair u Nišu, na kojima će promovisati novi album “U raju iznad oblaka”.

Foto: Facebook / Galija

“Pola života sam proveo u Nišu, pola u Beogradu. To su mi dva najvažnija grada, i logično je što ćemo u njima premijerno izvesti uživo nekoliko pesama sa albuma ‘U raju iznad oblaka’. Biće naravno mnogo velikih hitova Galije, a sviraćemo i neke pesme koje dugo nismo svirali. Nama su bitne i zaslužuju da ih na ovim koncertima obučemo u neko novo odelo”, najavljuje za portal Media Press frontmen Nenad Milosavljević.

Galija koja je na prostoru bivše Jugoslavije ostavila neizbrisiv trag sa klasicima kakvi su “Još uvek sanjam”, “Gospi”, “Burna pijana noć”, “Stare trube”, “Digni ruku” ili “Dodirni me”, izuzetnu 40 godina dugu diskografsku karijeru dopunila je ovog proleća CD-om “U raju iznad oblaka” (PGP RTS), albumom jakog umetničkog senzibiliteta koji kroz savremenu produkciju vraća grupu njenom starom progresivnom zvuku s početaka.

Posle optimistične “Nešto me goni” i raskošne naslovne “U raju iznad oblaka”, Galija se odlučila da sa novog albuma treći singl i spot bude “Kad bi ti otišla iz ovoga grada”, za koju je Milosavljević muziku napisao na stihove velikog pesnika Matije Bećkovića.

“Mislim da je danas važno obraćati se velikim pesnicima, a Bećković je gromada kao pisac i ličnost. Našao sam snimak kako Matija govori svoju pesmu, pa sam zamislio kako bi to izgledalo muzički. Dosta dobro recituje, to je ozbiljan bluz. Ali nisam hteo da odmah idemo u taj format, već smo sa ‘Kad bi ti otišla iz ovoga grada’ zvučno zaplovili kroz neke druge vode”, objašnjava za portal Media Press Neša Galija.

Nenad Milosavljević; Foto: Facebook / Galija

Spot za ovu pesmu je osmislio, snimio, montirao i režirao njen frontmen Nenad Milosavljević, kog u spotu polivaju slikarskim bojama!

“Iz odgovornost prema Matiji, kao velikom pesniku, odlučio sam se za artistički pristup, koji smatram da je bio jedini ispravan put. Nije mogao biti neki klasičan spot koji bi banalizovao pesmu. Odlučio sam se za paralelnu priču, drugačiji tok i pristup. Ideja je moje lice kao platno na kome nastaje slika. Suština je u jednostavnosti i ideji”, navodi Neša Galija.

Ulaznice za koncert Galije u Beogradu koštaju 1.200, 1.500, 1.800, 2.000 i 2.300 dinara i mogu se kupiti na blagajni Sava centra, odnosno preko mreže Eventim, dok Za Galijin koncert u Nišu pojedinačna ulaznica košta 900 dinara, a karta za dvoje 1.500 dinara preko mreže Eventima, kao i na sledećim prodajnim mestima: Energy music shop (TPC Kalča-prizemlje), Vintage Shop (Davidova 9), CD Sound (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Pivnica Nemir (Učitelj Tasina 17) i Pivnica Ministarstvo (Vojvode Vuka 12).

Video:

 

Autor: Nikola Jovanović – Media Press