Share
Večeras premijerno izvođenje predstave ‘Legenda o Mesečevoj princezi’ u Pozorištu lutaka

Večeras premijerno izvođenje predstave ‘Legenda o Mesečevoj princezi’ u Pozorištu lutaka

Na sceni niškog Pozorišta lutaka večeras u 19 sati biće održana prva premijera u ovoj sezoni. Reč je o predstavi „Legenda o mesečevoj princezi“, reditelja Davida Alića.

Priča o dvoje mladih čija je iskrena ljubav odolela svim zlim silama koje su htele da je sputaju i kao takva ušla u legendu. Po japanskoj mitologiji tako je nastala najveća i najlepša planina u Japanu – Fudži.

Reč reditelja:

U društvu u kojem su svake vrednosti izgubljene, važno je ne skrenuti sa puta, već prepoznati iskrenost i slediti je. Na svom putu ćemo se susretati sa strašnim ljudožderima, mnogim čarobnicama i velikim alama, ali… i sa ljudima. Samo je pitanje ko je tu čudovište? Dvoje mladih, Kaguja i Hiro, sledili su svoj put iskrenosti do kraja i stigli do cilja, a njihov cilj je beskonačnost.

Tekst potpisuje Gorana Balančević, režiju David Alić. Scenografiju i kostim je radila Ivana Savić, lutke Dušan Stanković, muziku Srđan Marković, a scenski pokret Nebojša Gromilić.

U predstavi igraju: Marija Cvetković, Srđan Miljković, Davorin Dinić, Dejan Gocić, Toma Bibić, Jelena Đorđević, Nataša Ristić, Slobodan Miljković, Aleksandra Pavlović i Mladen Milojković.

Predstava je namenjena deci starijoj od 7 godina i odraslima.

 

Fotografije: Ivan Nikolić

Autor: Media Press