Share
Bokserski turnir ‘Zlatna rukavica’ u niškoj hali ‘Čair’

Bokserski turnir ‘Zlatna rukavica’ u niškoj hali ‘Čair’

61. Međunarodni bokserski turnir Zlatna rukavica održaće se u periodu od 28. novembra do 01. decembra 2018. godine, u Nišu, u organizaciji Bokserskog kluba Naisus i Bokserskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Zlatna rukavica, odnosno Meč šampiona je međunarodni bokserski turnir koji se svake godine sredinom novembra održava u Srbiji. Godinama unazad “Zlatna rukavica” je simbol amaterskog boksa i prestižna srpska (eks jugoslovenska) nagrada za najboljeg boksera. Čuveni „Meč šampiona“ za trofej „Zlatna rukavica“ prvi put je održan 1957. godine u Beogradu, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog, samim tim i srpskog boksa. Osvajači „Zlatne rukavice“ bili su čuveni šampioni tadašnjeg vremena –  Marijan Beneš, Mate Parlov, Mirko Puzović, Bratislav Ristić i mnogi drugi iz plejade šampiona nekadašnje države.

Ovogodišnji bokserski turnir Zlatna rukavica održaće se u hali Čair u Nišu, u skladu sa pravilima Bokserskog saveza Srbije.

Programom bokserskog turnira Zlatna rukavica predviđena su takmičenja u u elitnoj kategoriji za muškarce. Očekuje se učešće boksera iz oko 25 zemalja. Takođe, programom turnira, predviđeno je da 28. i 29. novembra 2018. godine, budu održane kvalifikacione borbe u maloj i velikoj sali hale “Čair”, dok će 30. novembra na programu biti polufinalna takmičenja, a dan kasnije, 01. decembra 2018. godine, finalne borbe koje počinju u 19:00 časova.

Ulaz na sve mečeve je besplatan.

 

Autor: Marko Skorić

Izvor: Savremenisport.com