Share
Obratite pažnju! Govor tela odaće šta zaista mislite o ljudima

Obratite pažnju! Govor tela odaće šta zaista mislite o ljudima

Naše telo izražava emocije bolje od našeg lica. Upravo zbog toga moramo da budemo svesni činjenice da govor tela može razotkriti šta stvarno mislimo o drugima.

1. Ako vam se osoba s kojom komunicirate NE SVIĐA:

Najpre će vas izdati noge. Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju često govore da su noge najiskreniji deo tela. Ako ste u prostoriji s nekim ko vam se ne sviđa, nećete praviti grimase ili se duriti zbog toga što ne želite da ispadnete zločesti ili nesenzibilni. Međutim, stopala ćete nesvesno okrenuti od osobe koja vam se ne sviđa.

Isto važi i za situaciju u kojoj imate prekrštene noge – automatski ćete ih usmeriti prema osobama koje su vam simpatične, a ne prema onima koje vam se ne sviđaju.

Preterano vrpoljenje, nemir i nedostatak koncentracije znak su da vam nije prijatno u nečijem društvu. Kada usred rasprave rukama gestikulirate rukama, a dlanovi su vam okrenuti prema dole, to znači da želite da nametnete dominaciju u razgovoru i nemate nameru da odustanete od svojih stavova.

2. Ako vam se osoba s kojom komunicirate SVIĐA:

Kada vam je prijatno u društvu neke osobe, automatski ste skloniji ‘ležernijem’ odnosu. Opušteni ste i mirni, nema naglih i iznenadnih pokreta tela.

Uvek ćemo se nagnuti prema ljudima koji su nam simpatični, glavom i ostatkom tela. Razgovaraćemo s njima raširenih ruku koje simbolizuju prihvatanje, otvorenost i osećaj poverenja koje imamo prema toj osobi.

 

Izvor: Prva.rs