Share
Intervju: Srđan Gojković Gile pred koncerte ‘Orgazma’ na jugu Srbije – ‘Publiku očekuje dva sata odličnog rokenrola’

Intervju: Srđan Gojković Gile pred koncerte ‘Orgazma’ na jugu Srbije – ‘Publiku očekuje dva sata odličnog rokenrola’

Legendarna jugoslovenska rok grupa “Električni Orgazam”, na sceni je skoro 40 godina, a početkom juna, objavili su svoj 12. studijski album pod nazivom “Gde smo sad?”. Grupa će album promovisati na koncertima u Pirotu (15.12.), Nišu (16.12.), Vranju (21.12.) i Leskovcu (22.12.), a više detalja o albumu, šta publika može očekivati na pomenutim koncertima i još mnogo toga drugog, pročitajte u ekskluzivnom intervjuu koji je frontmen “Orgazma”, Srđan Gojković Gile, dao portalu ”Mediapress”.

Početkom juna ste objavili 12. studijski album, pod nazivom “Gde smo sad?”, recite nam gde je “Električni Orgazam” danas, posle skoro 39 godina karijere?

Ne postoji definitivan odgovor na to pitanje. Sve je u stalnoj promeni, pa samim tim i to gde je bend danas. Ja lično se ne bavim analizom gde smo u odnosu na ostale bandove na sceni. Eventualno, gde smo u okviru svog putovanja kroz vreme, i zaključak bi bio da je bend trenutno u veoma kreativnoj fazi.

A, gde je Srđan Gojković Gile u svojoj 57. godini života? Da li ste zadovoljni proživljenim, ili je moglo i bolje?

Sve je onako kako i treba da bude, a kako bi i moglo da bude drugačije? Da je trebalo da bude nešto drugo, tako bi i bilo. Samim tim, zadovoljan sam.

Nakon izlaska poslednjeg albuma, održali ste dva koncerta, najpre u Kragujevcu, a zatim i u Vršcu. Kakva je reakcija publike na nove pesme, i da li se već sada naslućuju favoriti?

Pa, veoma dobro su reagovali na nove pesme. Mi zasad sviramo tri, četiri pesme sa novog albuma. Kao i svaki put do sad, potrebno je vreme da ljudi zavole nešto novo. Dobro se sećam kad smo prvi put svirali pesme sa “Distorzije”, kako je publika sa čudom i u tišini reagovala na njih. Jednostavno to je proces,i uvek je tako.

Imate li vi svog favorita sa novog albuma?

Pa, možda “Bio sam loš”, “Bila si kao san”, “Odvedi me do rupe”….

Sredinom decembra nastupate u Pirotu, Nišu, Vranju i Leskovcu, a kako čujemo, interesovanje je ogromno!Šta publiku očekuje na ovim koncertima?

Publiku očekuje dva sata odličnog rokenrola od legendarnog banda koji je u odličnoj formi. Sviramo skoro sve najznačajnije pesme iz naše karijere.

Šta biste poručili fanovina na jugu Srbije?

Pa, da dođu na koncerte.Mi nažalost ne sviramo tamo tako često, tako da je veliko pitanje kada ćemo moći ponovo da dođemo. Ovo je svakako jedinstvena prilika, nemojte da je propustite.

Kakvi su planovi benda za sledeću godinu?

Od proleća nastavljamo sa turnejom koja promoviše novi album. Naravno, trudićemo se da što više sviramo, gde god budemo mogli.

Video:

 

Autor: Nikola Jovanović – Media Press