Share
Ovo će biti najpopularniji SKI centri za sezonu 2019.

Ovo će biti najpopularniji SKI centri za sezonu 2019.

Kako se bliži zima, skijaši počinju da razmatraju na kojoj destinaciji treba da uživaju u čarima skijanja. Na Balkanu, ali i u Evropi uopšte, postoji mnogo odlično uređenih ski centara, koji su omiljeni među turistima, pa je zato teško doneti odluku gde skijati ove zime. Ukoliko želite da skijate na provereno dobroj destinaciji, pročitajte naredni tekst i saznajte koji su to najpopulaniji Ski centri za ovu skijašku sezonu.

Na našoj listi najpopularnijih destinacija za skijanje, nalaze se turistima omiljeni: slovenački, bosanski, bugarski, austrijski i italijanski ski centri za narednu zimu. Ova skijališta svojim posetiocima garantuju idealne uslove za skijanje, odličan smeštaj i kvalitetnu uslugu, pa ne čudi zašto su toliko popularni među skijašima.

Skijajnje sa pogledom na predivnu prirodu u Kranjskoj Gori

Kranjska Gora je nekada bila najpopularnije skijalište u Jugoslaviji, a danas je najpopularnije skijalište u Sloveniji. Razlog njene popularnosti je svakako bogata ponuda odlično uređenih staza, namenjenih kako za iskusne skijaše, tako i za one koji po prvi put staju na skije.

Osim bogate ponude staza, postoji i raznovrsna ponuda za smeštaj na Kranjskoj gori, a najveća je ponuda za hotele, koji se posebno dopadaju turistima, zato što se u njima nalaze wellness centri u kojima možete da se opustite nakon celodnevnog skijanja.

Takođe, skijaši vole ovu destinaciju zbog predivne prirode u kojoj možete da uživate dok skijate, kao i zbog odlične usluge koju Slovenci nude, ne samo na stazama, već i u smeštaju, restoranima, prodavnicama i drugim objektima.

Odlične staze i gostoljubivi domaćini na Jahorini

Među skijašima iz Srbije, ali i drugih zemalja u regionu, Jahorina je jedna od najpopularnijih planina, i to sa razlogom, jer svojim posetiocima nudi 20 kilometara uređenih i dobro povezanih staza različitih težina. U ponudi su staze za početnike, rekreativce, kao i za iskusne skijaše.

Takođe, razlog za veliku posećenost Jahorine tokom svih zimskih meseci su odlični vremenski uslovi, jer na ovoj planini ima prosečno više od 150 dana pod snegom, čija visina dostiže i do 3 metra.

Još jedan razlog za popularnost ovog ski centra među turistima iz regiona, ali i  inostranstva je pristupačnost, jer se Jahorina nalazi na svega 28 kilometara od aerodroma u Sarajevu. Takođe, ukoliko odlučite da skijate ove godine na Jahorini, budite sigurni da ćete se osećati kao kod kuće, jer će Vas domaćini rado ugostiti u toploj atmosferi koja vlada u kafićima i restoranima na Jahorini.

Bansko – moderno uređen ski centar sa bogatim sadržajem

Za one koji žele da ove zime uživaju u modernom i atraktivnom ski centru u regionu, bugarski ski centar Bansko je odličan izbor. Ovo planinsko mestašce nudi fantastične uslove za skijanje, jer ima 70 kilometara staza (plave, crvene i crne), gondolu i ski liftove, ski školu za decu i odrasle, kao i sistem za veštačko osnežavanje koji pokriva sve staze.

U poslednjih deset godina ovaj ski centar na obodu planine Pirin, se veoma razvio i po ocenama mnogih posetilaca predstavlja pravu alternativu za Alpe, jer ima staze za sve ukuse. Takođe, Bansko uživa popularnost među turistima iz cele Evrope i zato što ima dugu skijašku sezonu koja traje od decembra pa sve do maja i postojan snežni prekrivač.

Osim toga, mnogi turisti rado posećuju Bansko, zato što ima bogat sadržaj van skijaških staza, pa tako posetioci mogu da uživaju i u drugim sportovima kao što su klizanje, planinarenje ili jahanje konja. Takođe, posetiocima su na raspolaganju golf i teniski tereni, kao i fitnes i spa centri koji se nalaze u odlično opremljenim hotelima.

Ukoliko rezervišete aranžman u Banskom, sigurno je da ćete moći da se bavite brojnim fizičkim aktivnostima koje su svima potrebne, pogotovo tokom zimskih meseci.

Skijaška tradcija koja traje više od 100 godina u ski centru St. Anton am Arlberg

Kada je u pitanju skijanje, Austrija predstavlja jednu od najpopularnijh destinacija koju posećuju turisti iz cele Evrope i sveta. Ona u svojoj ponudi ima mnogobrojne ski centre, a mi smo izdvojili St. Anton am Arlberg, koji ima dugu tradiciju i kome se rado vraćaju skijaši svake zime.

Jedno od najvećih austrijskih skijališta St. Anton am Arlberg, nalazi se u Tirolu i omiljena je destinacija među skijašima u Evropi, naročito među profesionalcima. Ovaj ski centar ima tradiciju koja traje više od 100 godina, ali je prilično moderno uređen, pa tako posetioci mogu da uživaju na stazama čija ukupna dužina iznosi 305 kilometara.

Najviši vrh skijališta se nalazi na 2.811 metara, dok je najniža tačka na 1.304 metara nadmorske visine. Osim profesionalnih skijaša koji mogu da uživaju u spustu sa neke od crnih staza koje su ukupno duge 55 kilometara, ovaj ski centar je odličan za snoubordere i skijaše slobodnog stila, kao i za ljubitelje ekstremnog skijanja.

Ski centar Passo Tonale – skijanje na odličnim stazama od oktobra do juna

Skijalište Passo Tonale je planinsko selo u Italiji i razlog njegove popularnosti se, pre svega, krije u tome što je ovde moguće skijati skoro cele godine, jer je sneg prisutan u periodu od oktobra do juna, pa tako osim onih koji vole skijanje, Passo Tonalo posećuju i oni koji vole sneg i zimu. Takođe, ovaj ski centar je veoma popularan među Italijanima koji treniraju i pripremaju se za takmičenja.

Za one koji prvi put staju na skije ili nisu mnogo iskusni skijaši, ski centar Passo Tonale je idealan, jer je najveći broj ski staza prilagođen početnicima i srednje naprednim skijašima. Takođe, s obzirom na to da je ovaj ski centar povezan sa skijalištima Ponte di Legno i Temu, koja imaju staze za profesionalce, Passo Tonale uživa popularnost i među iskusnim skijašima.

Osim odličnih staza, ovo skijalište je na dobrom glasu i zbog uzbudljivog noćnog provoda i prijatnih restorana. Zato, ako želite da ove zime uživate u skijanju i proverite kakav je noćni život u Italiji, rezervišite aranžman u ovom italijanskom skijalištu.

Ukoliko želite da skijate ove zime na provereno dobroj destinaciji, koja je na dobrom glasu, izaberite neki od navedenih ski centara koji Vam najviše odgovara, sigurno je da ćete uživati u odličnoj usluzi i uređenim stazama koja imaju skijališta u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Austriji i Italiji.

 

Autor: Dragan Antić – Media Press