Share
Sutra počinje Novogodišnji program u niškom Pozorištu lutaka

Sutra počinje Novogodišnji program u niškom Pozorištu lutaka

Novogodišnji program Pozorišta lutaka počinje u petak 21. decembra u 16.00 časova izvođenjem predstave „Kad ozebe Deda Mraz ili Kandžalablezi Bu Blu“ u režiji Spasoja Ž. Milovanovića.

„Kad ozebe Deda Mraz ili Kandžalablezi Bu Blu“ je urnebesna novogodišnja komedija namenjena deci i onima koji nisu izgubili moć dečije mašte, vere i smeha.

Priča o neverovatnom događaju kada se Deda Mraz prehladio sa puno neočekivanih obrta govori o strašnom stvorenju, „što strahom se hrani, a kuknjavu mezi – odvratna jedna Kandžalablezi Bu Blu“, koje neposredno pred Novu godinu čini sve da spreči Deda Mraza da krene na put i donese deci poklone. I ko zna šta bi moglo da se dogodi, da nije Alfonsa, smotanog psa zaštitnika i najboljeg Deda Mrazovog druga.

Poučna priča o prijateljstvu, nadanjima, radosti, ljubomori, odrastanju i nepostojanju strašnih stvorenja koja nas uvodi u Novu godinu, koja će zasigurno biti bolja od Stare.

Tekst i režiju potpisuje Spasoje Ž. Milovanović, muziku Bratislav Zdravković, koreograf je Slavica Ognjanović – plesni klub „Sving“, asistent scenografa Teodor Sofronijević, asistent kostimografa Selena Lung. Uloge tumače: Dejan Gocić, Jelena Đorđević i Mladen Milojković.

Predstava će se izvoditi svakog dana do 30. decembra u više dnevnih termina za organizovanu i slobodnu posetu gledalaca.

Termini za slobodnu posetu gledalaca:

o Subota, 22. decembar, 10.00
o Nedelja, 23. decembar, 11.30
o Četvrtak, 27. decembar, 18.00
o Nedelja, 30. decembar, 11.30 i 13.30

Cena ulaznice je nepromenjena, iznosi 200 dinara.

U okviru novogodišnjeg programa Pozorište lutaka će izvesti i niz humanitranih predstava na matičnoj sceni i van nje.

 

Fotografije: Ivan Nikolić

Autor: Media Press