Share
U stravičnoj nesreći na pružnom prelazu kod Niša poginulo dete i dvoje odraslih ljudi

U stravičnoj nesreći na pružnom prelazu kod Niša poginulo dete i dvoje odraslih ljudi

Stravičan udes dogodio se oko 7.30 sati jutros u selu Donje Međurovo kod Niša kada je voz udario autobus! U užasnoj nesreći je, prema prvim informacijama, poginulo najmanje troje ljudi, među kojima je jedno dete! U nesreći su povređene 22 osobe, potvrdio je MUP.

Voz je prepolovio autobus; foto: B. Janačković (RAS Srbija)

Kako saznajemo prizor na licu mesta je stravičan, autobus je prepolovljen.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama “Blica” u strahovitom udesu stradale su dve odrasle osobe i jedno dete.

Strahuje se da dece ima i među povređenima jer je u pitanju autobus koji saobraća od Novog Sela do škole u Bunju i svakog jutra u njemu ima dosta đaka, kao i zaposlenih koji idu na posao.

Ekipe Hitne pomoći, policija i vatrogasci su sve vreme na licu mesta.

Kako javlja reporter “Blica” sa lica mesta, prema prvim informacijama više od 20 povređenih prevezeno je u Urgentni centar Kliničkog centra Niš. U bolnici su svi u pripravnosti i sve sale su pripremljene za povređene.

Svi povređeni su evakuisani sa mesta nesreće, a vatrogasci su pomerali ostatke autobusa kako bi proverili da ispod autobusa ili voza nema tela ili povređenih. Uviđaj na licu mesta je u toku.

Voz koji je udario autobus saobraća na liniji Niš-Prokuplje. Od siline udarca zadnji deo voza skliznuo je sa šina.

Kako saznajemo, do udesa je došlo na pružnom prelazu na kom nema rampe.

Na mesto nesreće stigao je i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, načelnik niške policije Slaviša Veljović, kao i direktor Hitne pomoći Slavoljub Živadinović.

Železnice: Putni prelaz obeležen vertikalnom signalizacijom

Preduzeće “Infrastruktura železnice Srbije” saopštilo je danas da se saobraćajna nesreća u Nišu, gde je voz udario u autobus, dogodila na putnom prelazu koji je obezbeđen znacima vertikalne drumske signalizacije (nije bilo rampe).

“Putnički voz koji je jutros krenuo iz železničke stanice Niš za Prokuplje, pri izlasku iz železničke stanice Medjurovo, oko 7.30 udario je u putnički autobus i prema prvim informacijama ima više povredjenih”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je zbog udesa železnička kompozicija jednim delom iskliznula sa šina, a železnički saobraćaj na ovom delu pruge je u prekidu.

– Na lice mesta odmah su stigle ekipe Hitne pomoći, MUP-a, kao i železnička Komisija za isledjenje vanrednih događaja. U toku je uviđaj na mestu nesreće – navodi se u saopštenju.

 

Autor: B. Janačković

Izvor: Blic.rs