Share
Večeras u Feedback-u: Koncertna promocija albuma ‘Jednom nogom u grobu’ grupe Arnold Layne & Alhemija

Večeras u Feedback-u: Koncertna promocija albuma ‘Jednom nogom u grobu’ grupe Arnold Layne & Alhemija

Ukoliko ste raspoloženi za vrhunski provod večeras u niškom klubu „Feedback“ od 22 časa ne propustite koncertnu promocija albuma „Jednom nogom u grobu“ grupe Arnold Layne & Alhemija, jednog od najznačajnijih niških alternativnih sastava svih vremena.

Punih 18 godina od poslednjeg zvaničnog izdanja, Arnold Layne & Alhemija predstavljaju svoj novi, četvrti album po redu, pod nazivom „Jednom nogom u grobu“ u izdanju RNR Records.

Arnold Layne & Alhemija, koji su u niškoj, srpskoj i jugoslovenskoj muzičkoj sceni ostavili jasan i prepoznatljiv trag tokom druge polovine 1980-ih i prve polovine 1990-ih, vratili su se s novim izdanjem koje u sebi nosi sve ono što je oduvek karakterisalo ovaj sastav – brutalno iskrene, kritičke i poetične tekstove, melodične vokale i eksperimentalan zvuk, uvek drugačiji, a uvek aktuelan. Devet novih pesama, od kojih su pesme „Incident“, „Licemerje i ludilo“, „Bukolika“ i „Slagalica“ zahvaljujući spotovima sa drugačijom i prepoznatljivom video estetikom već uveliko privukle pažnju na društvenim mrežama, kao i pesma „Tuga za jug“ koja je našla svoje mesto u hit TV seriji „Jutro će promeniti sve“, potvrda su da su Arnold Layne & Alhemija sveži kao i uvek i predvodnici onog što je novo i aktuelno u alternativnoj muzici, ne samo u regionu, već i u svetskim okvirima.

Foto: Balkanrock.com

Uz pesme s novog albuma, Arnold Layne & Alhemija će na koncertu svirati i neke od pesama sa ranijih albuma, koje su ostale kao prepoznatljiv pečat njihovog zvuka – „Ovo je pesma za nas“, „Evropejski sin“ „Izvan grada“, „Ona zna“, „Ne traži ništa drugo“, „Tonic-Supersonic“…

Koncert u Feedback-u, 04.01.2019. deo je mini-serije promotivnih koncerata koje će Arnold Layne & Alhemija imati tokom narednog meseca. Nakon nastupa u Nišu, zakazani su koncerti u Beogradu, 18.01.2019. u klubu Atom Akademija i u Novom Sadu, 01.02.2019.

 

Autor: Media Press