Share
Lekar niškog KC osuđen na više od 2 godine zatvora jer ucenjivao pacijentkinje

Lekar niškog KC osuđen na više od 2 godine zatvora jer ucenjivao pacijentkinje

Zbog toga što je primio i tražio mito da bi dao epidural pacijentkinjama, Vladan S., anesteziolog niške Klinike za ginekologiju, osuđen je pravosnažno na 2 godine i 4 meseca zatvorske kazne, a moraće platiti i novčanu, kako je potvrđeno iz Višeg suda u Nišu.

Lekar koji je uhapšen još 2013. godine zbog sumnje na korupciju pod pretpostavkom da je uzimao po 300 evra i vredne poklone od dvadesetak pacijentkinja da bi im dao anesteziju koju traže, dobio je konačnu presudu posle dugog sudskog postupka.

Apelacioni sud potvrdio je krajem decembra odluku Višeg suda donetu u maju prošle godine te je odbio žalbu branioca.

Žalba je odbijena i potvrđena je presuda gde se V.S. proglašava krivim za 3 krivična dela primanja mita iz Krivičnog zakonika stav 2, član 367. Lekar koji je primao mito osuđen je na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 2 godine i 4 meseca te je takođe osuđen na novčanu kaznu od 400 hiljada dinara – kažu u Višem sudu.

Jedino je Apelacioni, kako kažu u Višem sudu, usvojio žalbu M.R. nakon što je preinačio presudu protiv njega, te je on oslobođen presude za krivično delo davanje mita.

Lekar Vladan S. još uvek je zaposlen u KC, a kako sledi otkaz po sili zakona zaposlenom koji je osuđen na više od 6 meseci zatvorske kazne, Zoran Radovanović – direktor Kliničkog centra Niš kaže da će i ispoštovati to, ali nakon što im sud dostavi presudu.

-Nemam pravo da se preko medija informišem o takvim stvarima nego nama nadležni sud presudu dostavlja. Ja ću potpisati raskid ugovora kao i u svim prethodnim slučajevima istog trena kad od nadležnih organa dobijemo presudu, bez daljih opcija žalbe, a da je osuđen na više od 6 meseci – kaže on.

Napominje da nije izbegao otkaz nijedan zaposleni KC Niš koji je osuđen na kaznu zatvora u trajanju više od 6 meseci, zato što je tolerancija na korupciju nulta u ustanovi na čijem je čelu.

 

Izvor: Pozitivmedia.info