Share
U toku velika akcija policije, desetine uhapšenih članova narko klanova

U toku velika akcija policije, desetine uhapšenih članova narko klanova

Nekoliko desetina osoba uhapšeno je tokom noći u velikoj akciji policije u borbi protiv kriminala, objavili su mediji.

Foto: Media Press

Kako se navodi, među uhapšenima su i neki dobro poznati kriminalci. Akcija protiv pripadnika organizovanih kriminalnih grupa posebno je usmerena na one koji su povezani sa narko klanovima.

Policija je u akciji koja još traje upala u nekoliko desetina kuća i stanova i uhapsila desetine osumnjičenih. Pretresi njihovih objekata su u toku.

Prema nezvaničnim informacijama, među privedenima su i Veselin Vukotić, Nebojša Stojković Stojke, Vladimir Jovanović Japanac, Zvonko Mateović, Miljan Vuković, Zoran Hadži Jovanović, Vladimir Karan, Ljubiša Lindo…

Nebojšu Stojkovića Stojketa (49) policija je označila kao vođu „rakovičkog klana“, a operativna saznanja ukazuju da je poslednjih godina bio u bliskoj vezi sa ljudima iz okruženja Luke Bojovića. Nepoznati napadač ranio ga je u Barseloni 28. septembra prošle godine.

Zvonko Mateović je javnosti poznat kao telohranitelj Željka Ražnatovića Arakana. On je, prilikom ubistva Ražnatovića u hotelu „Interkontinental“ u Beogradu 2000. godine, ranio Dobrosava Gavrića, koji je kasnije pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora kao izvršilac ubistva, ali je nedostupan pravosudnim organima Srbije.

 

Autor: Tanjug, Blic, Novosti