Share
Srbija: Uvedena doživotna kazna za ubice dece!

Srbija: Uvedena doživotna kazna za ubice dece!

Za silovanje od 5 do 15, za nasilje u porodici minimum godinu, a za ubistvo duplo… Prihvaćen je predlog Igora Jurića i javnosti pa doživotnu uvodimo za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela.

BEOGRAD – U Beogradu je danas u zgradi Predsedništva održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom je predsedavao predsednik Srbije

– Kriminalci, država će da vas pregazi! Zgazićemo vas! Odlučili smo, i to će sve biti sprovedeno u narednih 20 dana, da uvedemo ono što nemamo, a što imaju sve razvijene zemlje Zapada kao Nemačka, Austrija… Zbog čega će na nas da se obruše svi borci za ljudska prava… Izgleda da smo samo mi na Balkanu mekog srca… Znači, uvodimo doživotnu robiju i drakonske kazne! Za silovatelje nekada je bio minimum tri godine pa čas posla izađe iz zatvora… E to više tako neće moći! Sad će za silovanje kazne biti od 5 do 15 godina, za nasilje u porodici minimum godinu dana, a za ubistvo je bilo od 10 do 20 godina a sad će biti duplo! Pa kome se isplati, pa onda da te vidim da li ti se isplati da diluješ drogu, da siluješ…

“Prihvaćen predlog oca Tijane Jurić… Nemačka ima doživotnu, što mi da nemamo”

– Uvodimo doživotnu robiju za one koji su počinili najteža krivična dela – za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela, rekao je Vučić i dodao da je time prihvaćen predlog dela javnosti i Igora Jurića.

– Kako je rekao, za silovanje ubuduće kazne neće biti od 3 do 12 godina, već od pet do 15 godina, ali bez mogućnosti ublažavanja kazne. Niko neće moći da dobije manje od 5 godina – naglasio je Vučić i dodao: Mininalna kazna sa 6 meseci biće uvećana na na godinu dana zatvora za nasilje u porodici, a za sve ćemo ići za makar od 35 do 50 odsto uvećanja maksimalnih kazni.

– Današnja sednica Saveta za nacionalnu bezbednost imala je dve tačke – jedna je Kosovo i to ću ostaviti za drugi put, a druga je kriminal – rekao je Vučić koji je potom nastavio taksativno da izlaže krivično delo po krivično delo i dosad izricane blage kazne za ta dela.

– Biće to duga i jaka borba sa kriminalom, ali se radujem pobedi prvaa i pravde! Kriminalci, pregazićemo vas! Zgazićemo vas – dodao je Vučić.

 

Izvor: Dnevnizurnal.com