Share
WhatsApp uveo limit na slanje poruka

WhatsApp uveo limit na slanje poruka

WhatsApp se uključio u borbu protiv širenja lažnih informacija i uveo novo pravilo za sve korisnike, prema kome jednu poruku možete proslediti najviše pet puta.

Ovaj potez su prvo uveli u Indiji pre šest meseci, nakon niza linčovanja iza kojih su stajale lažne priče koje su se širile preko WhatsAppa. Inače, i tamo se ranije poruka mogla kao i svuda, proslediti najviše 20 puta.

Novo pravilo najavili su u Indoneziji, uoči izbora koji će biti u aprilu. Kako prenosi BBC, WhatsApp je o ovome obavestio na blogu (još nije objavljen globalno), gde su naveli kako su odluku doneli nakon polugodišnjeg testiranja u toj zemlji.

Navode i kako je limit na prosleđivanje poruka značajno smanjio njihovo širenje. Naime, kako WhatsApp grupi može biti 256 ljudi jedan korisnik može poruku poslati na najviše 1.280 ljudi, umesto njih 5.120 što je bilo moguće ranije.

Inače, prošle nedelje Facebook je obavestio korisnike kako su uklonili 500 stranica i profila koje su bile uključene u širenje lažnih vesti u centralnoj Evropi, Ukrajini i drugim zemljama istočne Evrope.

 

Autor: Media Press