Share
Ove uobičajene ciljeve treba da izbegavate u svojoj vezi

Ove uobičajene ciljeve treba da izbegavate u svojoj vezi

Kada na internetu pronađete razne savete o uspešnim vezama, teško je svoju ne uporediti sa drugima. Problem nastaje kada iz svega toga proizađu neki ne baš realni, a ni upotrebljivi ciljevi, koji vam mogu doneti više štete nego koristi.

Baš kao što se svaka osoba na planeti razlikuje od ostalih, tako je i svaka veza između dva partnera priča za sebe. Zbog toga, ne treba se ugledati na druge i zamišljati kako vaša veza treba da izgleda, nego se posvetiti onome što će vam zaista biti korisno. Ovo su neki od saveta i ciljeva koje treba ignorisati.

Bez svađe

Niko ne voli da se svađa sa partnerom i naravno da treba raditi na tome da do takvih situacija ne dolazi, ali to ne znači da ne smete da imate različita mišljenja. Ukoliko nikada ne dođe do civilizovane rasprave i razmene mišljenja, to može značiti da bar jedno od vas nešto krije i potiskuje. Postoji zdravi način da se razmirice reše i nije smak sveta ako se oko nečega ne složite.

Uvek zajedno

Možda će vam se na početku veze učiniti kao dobra ideja da stalno budete sa partnerom, ali to i nije toliko zdravo koliko mislite. Naravno da treba da postoji kvalitetno zajedničko vreme, ali isto tako svako treba da ima vreme i prostor za sebe. Vi ste dve osobe sa sopstvenim potrebama i ne morate konstantno biti zajedno.

Sve je lako

Bez obzira na to u kom ste stadijumu veze, na njoj je uvek potrebno raditi. To znači da ništa nije bajkovito kao na filmu i samoodrživo. Oba partnera sa mogu osećati zadovoljno i ispunjeno, ali je za to neophodno uložiti dosta truda, a ne očekivati da će doći samo od sebe.

Menjanje partnera

Nikada nije dobra ideja da nekoga pokušate da promenite i načinite „boljim“. U zdravoj vezi, partneri ne žele da „poprave“ jedno drugo, već da zajedno rade na tome da budu bolje osobe. Rast i razvoj je jedno, a neprihvatanje nečijih fundamentalnih karakteristika i osobina nešto sasvim drugo.

Ispunjavanje svih potreba

Sasvim je u redu i normalno da se partneru treba posvetiti, ali nikako ne smete zaboraviti da vam on nije sve u životu. To što neće ispuniti sve vaše emotivne potrebe je očekivano, ali tu su i vaša porodica i prijatelji. Partner vam može ostati glavni prioritet i ako ostavite dovoljno vremena za druge.

 

 

Izvor: Citymagazine.rs