Share
Pesme Miladina Šobića u izvođenju „Šobić tribute benda“ u Aleksincu

Pesme Miladina Šobića u izvođenju „Šobić tribute benda“ u Aleksincu

Aleksinački Centar za kulturu i umetnost ponovo je napravio dobar repertoarski izbor. Ovog puta, može se reći, i vrlo originalan. Bar kada su u pitanju koncertna dešavanja u južnoj Srbiji.

Centar za kulturu i umetnost Aleksinac; foto: Google maps

Nakon što će u četvrtak, 7. februara, u rasprodatoj sali Doma kulture, ugostiti Nikolu Pejakovića – Kolju i njegov bend „4 prsta“, Aleksinčani će 1. marta biti u prilici, da prvi na teritoriji uže Srbije, uživaju u muzici „Šobić tribute benda“ koji izvodi numere legendarnog kantautora Miladina Šobića.

„Šobić tribute band“ nastupa uz eksluzivno pravo Miladina Šobića, a čine ga prošlogodišnji učesnik Evrosonga, pevač i gitarista Vanja Radovanović i violinista Đuro Kojić.

Prema rečima urednika programa Centra za kulturu u Aleksincu, Miloša Paovića, interesovanje za koncert je veliko i to među pripadnicima svih generacija:

– Već posle prve najave i to mesec dana pred koncert, krenula je rezervacija ulaznica i to ne samo od Aleksinčana, već i od ljubitelja Šobićeve muzike iz okolnih gradova.

Miladin Šobić je ostavio dubok i neizbrisiv umetnički trag na teritoriji cele SFRJ semdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog veka, pa smo očekivali lep odziv pripadnika generacija koje su tada imale priliku da studiraju, vole i sanjare uz njegovu muziku, ali nas je neobično obradovalo veliko interesovanje mladih za koncert.

To samo dokazuje da su pesme ovog umetnika, koji se iznenada povukao sa scene pre više od tri decenije, ipak preživele i da i dalje nalaze put do nove pubilke, iako su malo medijski zapostavljene – kaže Paović.

Koncert „Šobić tribute band“ biće održan u petak, 1. marta od 20 sati, u sali aleksinačkog Doma kulture, a ulaznice se nalaze u prodaji po ceni od 250 dinara.

Inače, Centar za kulturu i umetnost iz Aleksinca će u toku marta organizovati i specijalni osmomartovski program u kome će nastupiti glumac Igor Đorđević, Bora Dugić i gitarski trio „Balkan strings“, a 14. marta ugostiće svetsku etno divu, Amiru Medunjanin.

 

Autor: Media Press