Share
Pero Defformero otkriva: Kako je nastao njihov najveći hit “Gastarbajter”

Pero Defformero otkriva: Kako je nastao njihov najveći hit “Gastarbajter”

Urnebesna folk-metal atrakcija Pero Defformero, nastupiće posle skoro dve godine u Nišu. Koncert je zakazan za petak, 22. februar od 22 sata, i biće održan u klubu Feedback, a dok brojimo dane do koncerta, Portal Media Press vam otkriva kako je nastao njihov najveći hit “Gastarbajter”.

Foto: Promo

“Kao što to obično biva u životu i u muzici, “Gastarbajter” je nastao po istinitoj priči koja nam se dogodila pre nekih desetak godina. Bili smo na turneji, na kojoj smo promovisali tada novi album UnderGrand, i prolazili smo kroz sela Draginje i Bogatić, u blizini Beograda. Kuće i gazdinstva koja smo tamo videli oduzimaju dah i te scene i prizori se zauvek pamte. Što bi naš narod rekao, čista poezija!

Dakle, puni utisaka sa pomenute turneje, krenuli smo da radimo na sledećem albumu (JeR to liči na taj način?).  Za ovaj album smo želeli da napravimo neku stvar u fazonu Rammstein-a (koji svi u bendu obožavamo), da bude moćna, da udara i nosi. Sale Friš je smislio rif bukvalno “iz ruke” a kompletan aranžman je bio gotov za 15 minuta.

Foto: Promo

Onda smo krenuli da razmišljamo o tekstu, gde je Friš ponovo imao ideju na keca: “Odakle je Rammstein? Iz Nemačke! Hajde da tekst bude o našim gastarbajterima… onako surovo realan i šaljiv.” I bi tako! Posle probe smo otišli kući i on je već na sledećoj imao gotov tekst, u kojem je odlično opisao kako izgleda život jednog prosečnog gastarbajtera, koji sa sela odlazi u “Njemačku” (meku svih gastosa), gde zarađuje “brdo” para i dostiže svoju ultimativnu sreću.

Zanimljivo je da je bilo ljudi koji su se izgleda pronašli u celoj priči, pa su se uvredili… Na našem You tube kanalu ima gomila izuzetno zabavnih komentara za tu pesmu. No, stvarno ne želimo da osećamo bilo kakvu krivicu ukoliko su oni zaista poput lika iz pesme!”, prisećaju se članovi turbo-napalm, hipster-folk, symphonic-metal atrakcije iz Novog Sada, Pero Defformero, za portal Media Press, a pred koncert u Feedbacku 22. februara.

Ulaznice za njihov koncert se mogu kupiti po pretprodajnoj ceni od 700 dinara u CD Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), Vintage Shopu (Davidova 9), turističkoj agenciji Galileo tours (Nikola Pašića 35) i pivnicama Nemir (Učitelj Tasina 17) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12). Na dan koncerta ulaznice će koštati 800 dinara.

VIDEO:

 

Autor: Nikola Jovanović – Media Press