Share
Niška heavy metal grupa “Glad” objavila je istoimeni album i spot za pesmu ‘Pogrešan dan’

Niška heavy metal grupa “Glad” objavila je istoimeni album i spot za pesmu ‘Pogrešan dan’

Niški heavy metal bend, Glad, nedavno je objavio istoimeni album, u izdanju One Records-a. Album je sniman u home studijima Dark Sound i Wave Nebula, i može se nabaviti na sajtu izdavača, kao i u CD Sound music shop-u, u Nišu. Na albumu se nalazi 10 pesama od kojih je jedan instrumental. Zajedno sa albumom, objavljen je i novi spot za pesmu “Pogrešan dan”. Album je naišao na odličan prijem u dijaspori i ima veliku slušanost na internet platformi Spotify, a u pripremi je i engleska verzija istog.

Foto: Promo

Grupa “Glad” krenula je sa radom krajem 1996. godine u Nišu, i učestvovala je na mnogim festivalima širom Srbije, kao što su Rock On Fest, Beer Fest, Čupin Memorijal, Peace Rock Fest, a takođe su nastupali i kao podrška bendovima Mama Rock, Kraljevski Apartman i Osvajači.

Jedan od bitnijih uspeha benda je i učestvovanje i osvajanje prvog mesta na prvim (i jedinim) kvalifikacijama za Zaječarsku gitarijadu 2001. godine, kada je predsednik žirija bio gitarista Smaka, Radomir Mihajlović Točak.

Bend se tada plasirao na 35. Zaječarsku gitarijadu, gde je ostavio dobar utisak na publiku sviravši svoj autorski materijal.

Na takmičenju ”Demo masters“ u organizaciji Radio Beograda 202 došli su do finala, a njihova pesma „Vampir“ našla se na kompilaciji neafirmisanih bendova 2010. u izdanju PGP RTS.

“Glad” danas čine: Nemanja Vacić (vokal), Aleksandar Videnović (gitara), Milan Tričković (gitara), Miloš Jovanović (bas) i Ljupčo Cvetanovski (bubanj).

 

Autor: Nikola Jovanović – Media Press