Share
Gospodin Pinokio vam predstavlja ‘Totalnu bruku’

Gospodin Pinokio vam predstavlja ‘Totalnu bruku’

Bend Gospodin Pinokio čitaocima portala MEDIA PRESS predstavlja novi singl pod nazivom “Totalna Bruka” koji najavljuje novo izdanje koje se očekuje krajem godine pod okriljem izdavačke kuće RNR-Records iz Beograda.

Foto: Promo

Singl je snimljen u Kruševačkom studiju Košnica pod producentskom palicom Zorana Vasića. Spot je osmislio i montirao Nenad Jovanović – Necan.

Ovaj video predstavlja suštinu globalne bede u kojoj se svet trenutno nalazi sa jasnom porukom da na bajnom zapadu odavno ne cvetaju ruže kako nam se to često predstavlja.

Foto: Pekić

Gospodin Pinokio keće sa live promocijom singla iz Pirota gde će nastupiti 09 03. u Studiu Fuzz, a tu su i još neki datumi:

28.03. – Pivnica Gustav – Kragujevac
18.04.- Feedback – Niš
27.04. – Alternativni Kulturni Centar Jagodina – Jagodina

Datum Beogradske promocije po rečima izdavača biće uskoro objavljen.

BIOGRAFIJA BENDA

Bend „Gospodin Pinokio“ nastaje marta 1993.god kao četvorka koji su činili Dejan Djurić Toni – bubnjevi, Sebastijan Krstic Seba – bas gitara, Nenad Jovanovic Necan – gitara i Igor Bogdanović Šile – vokal. Prvu koncertnu promociju u niškoj Banovini beogradski izdavač E.P. – Krug objavljuje kao kasetno izdanje pod nazivom „Zdravlje i Satira“ u septembru mesecu te godine kada bend počinje koncertno i medijski da se promoviše. „Ti to a i Ja“ i „Boli me“ su bile pesme koje su se mogle često čuti na mnogim radio stanicama.

U tom trenutku dolazi do prve personalne promene i umesto Sebastijana bas gitaru počinje da svira Bojan Ristić – Rile sa kojim bend radi materijal za svoj novi album. Snima se i prvi spot za singl „Mesec u Škorpiji“ koji je ostavio zapažen trag na svim top listama i koji bendu omogućuje zapaženo mesto na tadašnjoj muzičkoj sceni Srbije.

Decembra 1996.godine u beogradskom studiju Go – Go pod producentskom palicom Voje Aralice nastaje album „Plašim se i neću“ koga objavljuju beogradska Panorama i Music User iz Novog Sada. Sa promoterom Drago Borićem radi se temeljna kampanja i obilazi se bukvalno svako veće mesto u Srbiji, te je u ovom periodu bend izuzetno koncertno aktivan. Sa ovog albuma snimljeni su spotovi za pesme „Peh“ i „Sukob“ a koncertne promocije u Nišu (KPGT-dvorište) i u beogradskom KST-u bile su sjajno posećene.

U tom periodu bendu se pridružuje i Danijel Stojanović – Dani, te bend počinje da radi sa još jednim gitaristom. Nakon gomile održanih koncerta i učešća na svim bitnijim festivalima u tom periodu 2000-te godine u studiju Matrix u Novom Sadu rađa se novi studijski album čiji je producent Mare (basista Pekinške Patke). Krajem te godine niški SKC izdaje disk na kome se, pored novog materijala, nalazi i bonus (pet pesama) sa prethodnog albuma i ovaj paket nosi naziv „Zapažanja“. Nakon započete medijske kampanje, snimljenog spota za singl „Protiv tvoje volje“, te učešća u revijalnom delu zaječarske gitarijade, bend prestaje sa radom.

Učešćem na niškom muzičkom festivalu Nisomija 2010.godine Gospodin Pinokio se ponovo aktivira. Na leto 2011 zagrebačka izdavačka kuća „Slušaj najglasnije“ izdaje kompilaciju pod nazivom „Buđenje“ kao presek ranijih radova benda za čitavu regiju. Nosilac ove kompilacije je ponovo snimljena obrada pesme „Mesec u Škorpiji“ koja, ispraćena spotom, vraća bend na muzičku mapu ovih prostora.

U studiju Bare Wired u Zemunu bend 2012.godine snima novi EP koji pod nazivom „Svet oko nas“ izdaje Time Machine Music (Bane Lokner i Dragiša Radulović) sa mogućnošću slobodnog preuzimanja preko interneta. Singlovi „Buđenje“ i „Novac je mamac“, za koje su urađeni spotovi, dospevaju do prvih mesta mnogih relavantnih top lista u regiji. U ovom periodu bend napušta bubnjar Dejan Đurić Toni i umesto njega dolazi Vladimir Božilović Boža na neko vreme, da bi se konačno ustalio Desimir Stojimirović Desko kao sadašnji bubnjar benda.

Nastupima u svim većim gradovima, pogotovo učešćem na Arsenal festu u Kragujevcu i Bella Rock festivalu u Petriču u Bugarskoj, bend znatno povećava svoju bazu fanova.

Tokom marta 2015 godine u studiju Sweepunk (Makrešane) sa producentom Zlatkom FatZed Petkovicem (bend Zaa) Gospodin Pinokio je snimio još jedan EP koji kao CD pod nazivom „Iz mraka mašina“ izlazi 2016 godine za izavača Take It Or Live It records iz Beograda.“Iz mraka mašina“ i „Svet oko nas“ bivaju dostupni i na svim važnijim digitalnim platformama ( Deezer,Amazon,Itunes.apple,Play.spotify,Play google..)

Pocetkom sledeće godine snima se spot za singl „Šta god“ koji se uz singl „Stena“ jako dobro kotira na svim bitnijim top listama u regiji.U 2017 godini .“Iz mraka mašina“ i „Svet oko nas“ bivaju dostupni i na youtube kanalu izdavača Take It Or Live It records.Bend konačno dobija i svoju zvaničnu bandcamp stranicu.Tokom ove godine a i u prvoj polovini 2018 bend je vrlo koncertno aktivan uspešno promovišući svoje poslednje izdanje.U 2018 bend napušta Desimir Stojimirović a novi bubnjar postaje Ilija Cvetković sa kojim bend oktobra meseca u studiju Košnica ( Kruševac )pod producentskom palicom Zorana Vasića snima novi materijal koji uskoro treba biti prezentovan.

Foto: Promo

 

GOSPODIN PINOKIO su:

Igor Bogdanović Šile – vokal

Danijel Stojanović Dani – gitara

Bojan Ristić Rile – bas gitara

Ilija Cvetković – bubnjevi

 

DISKOGRAFIJA:

ZDRAVLJE I SATIRA – I.P.Krug (Beograd) – 1993. god.

PLAŠIM SE I NEĆU – Panorama (Beograd) i Music User ( Novi Sad ) – 1997 god.

ZAPAŽANJA – SKC ( Niš) – 2000 god.

BUÐENJE – Sluša Najglasnije ( Zagreb ) – 2011 god

SVET OKO NAS – Time Machine Music ( Beograd) – 2012 god.

IZ MRAKA MAŠINA – Take It Or Live It records ( Beograd ) – 2016 god.

 

VIDEO:

 

Autor: MEDIA PRESS