Share
Otvaranje izložbe crteža „Ko-smo-s” Katarine Baćević u „Dnevnoj sobi”

Otvaranje izložbe crteža „Ko-smo-s” Katarine Baćević u „Dnevnoj sobi”

Otvaranje izložbe crteža „Ko-smo-s” Katarine Baćević zakazano je za nedelju, 17. marta 2019. od 20 časova u kafe-baru „Dnevna soba“ (ul. Svetozara Markovića 14a). Umetnica će se ovom izložbom predstaviti sa 14 crteža.

Katarina Baćević je rođena 1994. godine u Nišu i apsolvent je na Medicinskom fakultetu na odseku farmacija. Predstavnik je evropskog regiona Internacionalne Federacije Studenata Farmacije (IPSF). Crta od malena, a počela je uz emisiju „Crtanje sa Brusom Blicom”.

Katarina je pre dve godine imala svoju prvu samostalnu Izložbu crteža humanitarnog karaktera. Ilustrator je knjiga „Na putu do vrha” V. Miletića, kao i knjige „Sa druge strane obloga” B. Stevanovića. Trenutno ilustruje dve knjige koje će izaći ove godine. Učestvovala je i na nekoliko grupnih izložbi. Jedan je od ilustratora aplikacije „Priče za decu”.

Njen stil karakterišu detalji. Crteži su rađeni fine-linerima različitih veličina. Kosmos (κόσμος) je prikazan crno-belo korišćenjem tačaka i linija različitih debljina. Na crtežima su smeštene i krokodilske suze, papirni brodovi, šolje, morski konjići, prozori, gramofonska ploča, čajnici, čiča-gliše…

Inspiraciju pronalazi svuda – u ljudima, knjigama, muzici, rečima, farmaciji, na putovanjima… Kada se to iskombinuje, ono izađe na papir. Uglavnom crta „iz glave”.

Postavka će biti aktuelna do nedelje, 24. marta 2019. godine.

 

Autor: Media Press