Share
Žene ili muškarci: Ko više uživa u seksu?

Žene ili muškarci: Ko više uživa u seksu?

Razlika između užitka u seksu kod žena i muškaraca zaista postoji, a rezultati do koji su naučnici došli zaista su iznenađujući

Dobra vest za žene stiže iz naučnih krugova. Istraživači su utvrdili da lepši pol ipak ima više zadovoljstva u seksu!

Zašto? Zato što žene doživljavaju intenzivnije i raznolikije, uslovno rečeno, orgazme nego muškarci.

Rezultati istraživanja sprovedenog na Univerzitetu Konkordija, na temu ženskog orgazma, pokazali su da postoje najmanje četiri orgazmične zone na ženskom telu: klitoris, regija oko G-tačke, zona u blizini grlića materice i bradavice.

“Ženski orgazam ne mora poticati iz svih tih tačaka istovremeno, a čak ne mora ni poticati sa jedne od njih. Osim toga, ove ‘tačke’ mogu se razlikovati od žene do žene. Mogu se razlikovati čak i kad je ista žena u pitanju, u zavisnosti od konkretnog seksualnog iskustva. kaže dr Džim Pfaus, vođa istraživanja. Drugim rečima, nešto što vas jednom dovede do orgazma sledeći put može vas ostaviti potpuno ravnodušnom.

“Žene imaju nezamisliv kapacitet za doživljavanje orgazma na toliko različitih načina… Subjektivno iskustvo se, naravno, razlikuje od žene do žene, čak i od orgazma do orgazma, uslovno rečeno, ali te razlike u doživljaju tiču se pre svega pihologije i fiziologije ženskog tela”, kaže dr Pfaus.

“Za razliku od muškaraca, žene mogu imati izuzetno raličita orgazmična iskustva, koja čak evoluiraju kako ona stari. ‘Erotska mapa’ ženskog tela nije, na sreću, uklesana u kamenu, već je nešto što se ravija i gradi, oplemenjuje svakim novim iskustvom.”

 

Izvor: Mondo.rs