Share
Tviter upozorava: Klikom na ovu opciju, odmah gubite kontrolu nad svojim nalogom

Tviter upozorava: Klikom na ovu opciju, odmah gubite kontrolu nad svojim nalogom

Na korisnike se apeluje da ne obraćaju pažnju na problematični sadržaj, budući da će, ako uđu u interakciju, izgubiti kontrolu nad svojim ”Tviter” nalogom

Internet je odavno postao plodno tle za različite šale i mimove, te su iz sada već prastare šale u okviru koje su korisnici motivisani da pritisnu CTRL + ALT + DEL, te restartuju računar – što je bilo relativno bezazleno, ali je oduzimalo dragoceno vreme – nastale mnoge druge, modernije i inteligentnije, sa više prikrivenih motiva.

Jedna od njih trenutno hara ”Tviterom”, te zvaničnici kompanije ističu da bi svi korisnici trebalo da je budu svesni.

Na korisnike se apeluje da ne obraćaju pažnju na problematični sadržaj, budući da će, ako uđu u interakciju, izgubiti kontrolu nad svojim ”Tviter” nalogom.

Naime, radi se o tome da pomenuta šala od korisnika traži da promene datum rođenja u okviru naloga, te ga prebace na 2007. godinu, a kako bi otključali nove boje i šablone za dekorisanje naloga. Ono što se zapravo događa kada se datum rođenja promeni na 2007. je da korisnik automatski gubi kontrolu nad profilom, budući da mlađima od 13 godina nije dozvoljeno da imaju profil na ovoj platformi.

Šala je, između ostalog, uspela i zahvaljujući tome što je „Fejsbuk mesindžer“ od korisnika prethodno tražio da u okviru neke poruke pošalju emotikon u obliku meseca, a kako bi aktivirali dark mode, tako da su korisnici poverovali da je i promena godine rođenja način da se dođe do neke skrivene opcije.

”Tviter” upozorava da je u pitanju prevara, te još uvek nema informacija o tome kako da oni koji su menjali broj ”Tviter” godina povrate kontrolu nad svojim profilima.

 

Izvor: Pcpress.rs