Share
Tribina ‘Alternativna vs. pop kultura i mladi u Srbiji’ 15. aprila u Nišu

Tribina ‘Alternativna vs. pop kultura i mladi u Srbiji’ 15. aprila u Nišu

Poslednja tribina u okviru ciklusa „Pop kultura“ koje organizuje udruženje Štek House, a pod nazivom „Alternativna vs. pop kultura i mladi u Srbiji“ biće održana 15. aprila od 18h u klubu Feedback.

Ko su nosioci pop kulture među mladima u Srbiji? Kako danas afirmisati alternativnu pop kulturu i subkulture kod mladih u Srbiji? Koliko mladi shvataju vrednost i simboliku poruke kada se folk pevačica fotografiše u majici koja nosi jasnu poruku vezanu za konkretnu subkulturu? Da li vizuleno nadjačava intelektualno u mladima današnjice?… su samo neka od pitanja o kojima će biti reči na tribini.

Govornici na ovoj tribini biće: Aleksandra Stahinić, producent, menadžer u kulturi i preduzetnica, Jelena Đorđević, novinarka. Moderator tribine biće Boban Kocev, novinar.

Ulaz na tribinu je slobodan.

Udruženje Štek House tokom marta i aprila meseca u  saradnji sa klubom Feedback u Nišu, je organizovalo ciklus tribina na temu popularne kulture i društvenih pojava u Srbiji kao njene posledice. Cilj ovog ciklusa predstavlja osvrt na stanje društva iz prošlosti ali  u današnjici provučeno kroz prizmu popularne kulture koja ga okružuje.  U okviru ovog ciklusa do sada su održane dve tribine na teme: „Popularna kultura bunta u Srbiji“ i „Pop kulturni nokaut Srbije“.

 

Autor: Media Press