Share
Govor tela otkriva šta mislimo o drugima

Govor tela otkriva šta mislimo o drugima

Naše telo izražava emocije bolje od našeg lica. Upravo zato moramo biti svesni da govor tela može razotkriti što stvarno mislimo o drugima.

Osoba s kojom komunicirate vam se NE SVIĐA

Prvo će vas izdati noge. Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju često govore da su nogenajiskreniji deo tela. Ako ste u prostoriji s nekim ko vam se ne sviđa, nećete praviti grimase ili se duriti zbog toga što ne želite da ispadnete zli ili nesenzibilni. Međutim, stopala ćete nesvesno okrenuti od osobe koja vam se ne sviđa.

Preterano vrpoljenje, nemir i nedostatak koncentracije znak su da vam nije prijatno u dotičnom društvu.

Isto važi i za situaciju u kojoj imate prekrštene noge – automatski ćete ih usmeriti prema osobama koje su vam simpatične, a ne prema onima koje vam se ne sviđaju.

Kada usred rasprave rukama gestikulišete rukama, a dlanovi su vam okrenuti prema dole, to znači da želite da nametnete dominaciju u razgovoru i nemate nameru da odustanete od svojih stavova.

Osoba s kojom komunicirate vam se SVIĐA

Kada vam je ugodno u društvu neke osobe, automatski ste skloniji ‘ležernijem’ odnosu. Opušteni ste i mirni, nema naglih i iznenadnih pokreta tela.

Uvek ćemo se nagnuti prema ljudima koji su nam simpatični, glavom i ostatkom tela. Razgovaraćemo s njima raširenih ruku koje simbolizuju prihvatanje, otvorenost i osećaj poverenja koji imamo prema osobi.

 

Izvor: Ddl.rs