Share
Fejsbuk uvodi drastične promene

Fejsbuk uvodi drastične promene

Osnivač popularne društvene mreže Fejsbuk, Mark Zakerberg, nedavno je najavio velike i verovatnije najbronije promene do sada, kako na Fejsbuku tako i na ostalim aplikaicijama ove kompanije.

Najavljene su drastične promene u dizajnu, a na prvo mesto bi trebala biti stavljena sigurnost i privatnost korisnika. Kako su naveli iz kompanije, logo Fejsbuka više neće biti kvadratnog oblika, već kružnog, a postoji mogućnost i menjanja boje istog. Nova mobilna aplikacija će biti pretežno bela, a prepoznatljiva plava boja odlazi u istoriju, prenosi portal Indeks.

Kada je u pitanju aplikacija Messenger, poruke će na njoj biti potpuno šifrovane, što znači da Fejsbuk neće videti njihov sadržaj, a platforma će biti u potpunosti integrisana sa WhatsAppom.

Moguće su i novine na aplikaciji Instagram, koji uvodi probnu opciju privatnog broja lajkova. Ovo znači da posetioci profila neće videti broj lajkova, a pristup tom podatku će imati samo vlasnik profila. Novina na Instagramu jeste da objave više neće morati da počnu fotografijom ili videom. Sadržaj će moći da se deli i tekstom, stikerima ili crtežima.

 

Izvor: Beograduzivo.rs