Share
Vaša veza je stvarno dobra ako…

Vaša veza je stvarno dobra ako…

Verovatno ste već upoznati sa „crvenim lampicama“ koje vas upozoravaju da vaša veza baš i nije na dobrom putu. Vreme je da saznate i koje je to „zeleno svetlo“, kako biste prepoznali vezu koja je stvarno dobra!

O tome koji to znaci pokazuju da ste u toksičnoj vezi, da veza ide prema raskidu ili da vas partner više ne voli, verovatno ste već čitali. Sa druge strane, manje se piše o onoj drugoj strani, odnosno stvarima koje pokazuju da ste u srećnoj, stabilnoj vezi koja je dobra za vas.

Evo prilike da saznate više o tome, kako ne biste propustili svoju priliku da budete srećni!

Osećate se bolje kada ste sa partnerom

Ne možete da se ne nasmejete kada ugledate svog partnera, kada vam poklanja svoju pažnju ili dok razgovarate? Jednostavno se pored nje/ga osećate važno i posebno.

Te naizgled male stvari su važne, a dobar znak je i ako imate više samopouzdanja kada ste sa partnerom. Ili, ako vam je prosto lakše kada nakon lošeg dana provedete vreme sa partnerom, ako su vam i neke dosadne stvari i aktivnosti sa njim/njom zanimljive.

Možete da razgovarate o svemu

To je možda i najveće „zeleno svetlo“ koje pokazuje da je vaša veza stabilna, da imate sjajnu komunikacija i uopšteno, da je vaš odnos iskren i da ide u dobrom smeru. Ukoliko vam je sasvim prijatno da sa partnerom podelite svoje brige, strahove i probleme, verovatno imate jau vezu.

Jako je važno da možete otvoreno da razgovarate o tome da li želite decu ili ne, da li se plašite dugoročnog obavezivanja, kako svako od vas vidi vezu, i slično.

Svađate se, ali uvek rešite problem

Svađe su sasvim normalan deo svake veze, a postaju problem samo onda kada iz tih svađa ne proistekne nikakvo rešenje. Ako se oboje ponašate kao dve zrele, odrasle osobe i možete da rešite svaki problem, uz svađu, ali bez vređanja i slično, onda vaš odnos zaista ima potencijal da potraje.

Osećate se voljeno i cenjeno

Partner bi trebalo da vam, barem povremeno, pokazuje koliko vas voli i ceni, a ne da vam to samo govori. Naravno, nema ništa loše u tome da vam kaže „volim te“, ali dela zaista govore više od reči.

Ako je vaša veza stabilna i zdrava, ne bi trebalo da vam se javljaju misli poput toga „da li me voli“. Opet, OK je da vam se ponekad i javi ta sumnja, ako imate loš dan, recimo, sve dok se javlja retko.

Delite iste životne vrednosti

Definitivno je „zeleno svetlo“ to što želite iste stvari u životu. Na primer, oboje želite brak ili želite decu u nekom trenutku. Sa druge strane, ako partner ima potpuno drugačiji sistem vrednosti od vašeg, razmislite koliko su vam te vaše vrednosti važne. Žrtvovanje sopstvenih vrednosti može da se pretvori u katastrofu, a veza lako može da postane toksična.

Zato, ako želite ozbiljnu i srećnu vezu, koja ima potencijal da potraje, jako je važno da delite iste vrednosti.

 

Izvor: Mondo.rs