Share
Žene priznale: Volimo grub seks!

Žene priznale: Volimo grub seks!

Blog posvećen temi seksa, “Red Lipstick Project”, objavio je tekst psihologa Freda Keninga o grubom seksu, te navodi da je “grub seks” za mnoge još uvek tabu tema, iako je pojava široko rasprostranjena i krajnje prirodna stvar.

Naime, na blogu se tvrdi da je grub seks, pa i onaj koji uključuje žešće stvari poput šamara, prirodan ženskoj prirodi koja voli da oseti “snažniji pol”. Žene vole da osete grubost muškarca, jer je to ono što muškarca razlikuje od žene, navodi autor teksta koji je u svom tekstu sakupio razmišljanja nekoliko svojih prijateljica. U seksu volim da sam pod kontrolom muškarca i mogu da kažem, ako me već pitaš, da volim grubosti u seksu, ali dok su one zadržane u okvirima seksualne igre, kaže Suzan, jedna od Fredovih prijateljica, za “Red Lipstick Project”.

Ne bih volela naravno da zaglavim sa muškarcem koji ne zna granice i koji prazni svoje komplekse na meni, ali volim da mi muškarac pokaže da je muško na takav način, kaže ona. Suzan je izrazila uverenje da većina žena voli grubosti u seksu, te da su fantazije o vezivanju i slične maštarije koje podrazumevaju “žensku bespomoćnost u snažnim muškim rukama” normalna stvar. Kening ističe da pojave kao što su sado-mazohističke seksualne aktivnosti ne treba spajati u isti koš sa “grubim seksom”, te da sve ima svoju meru. “Ono što zovemo seksualna devijacija postoji i ne treba ići u liberalnom shvatanjima preko granica.” – kaže Kening koji zastupa stav da svaki seksualni odnos kao temelj treba da ima ljubav i uzajamno poštovanje partnera.

Marija, jedna od Fredovih prijateljica koja je pristala da govori na temu, kaže da “grubi seks” nije za sve žene, ali da veruje da veliki broj žena nema ništa protiv stvari koje se podrazumevaju pod grubim seksom. “Jasna je granica između grubog seksa i maltretiranja. Veoma je prosto.” – kaže Marija i kaže da je važno da o grubom seksu postoji saglasnost oba partnera, odnosno, da stvari obično ispadnu lošim u slučaju kad muškarac sam preuzima inicijativu na tom polju. “Muškarci, ispipajte teren postepeno!” – poručuje Marija.

 

Izvor: Pravda.rs