Share
Zadovoljite partnerku na pravi način

Zadovoljite partnerku na pravi način

Za srećan život, bitno je zadovoljstvo vaše partnerke. Prema novim istraživanjima časopisa Sex i Bračna terapija, otkriveno je da njena sreća u spavaćoj sobi utiče i na tvoju sreću.

ISTRAŽIVANJE

Kada su istraživači intervjuisali bračne parove da ocene koliki uticaj intimnost ima na njihove odnose, otkriveno je da su muževi prijavili veći nivo zadovoljstva kada su njihove žene bile seksualno zadovoljene.

”Mnogi muškarci imaju osećaj da je njihov glavni posao u vezi da seksualno zadovolje svoje žene”, kaže autor studije, Suzan Bartl Haring.

Naravno, seksualno zadovoljstvo nije zasnovano samo na tome da li je ona doživela vrhunac ili ne. Ono što je između ostalog bitno je i kvalitet predigre, trajanje i učestalost seksa kao i to da li parovi isprobavaju nove stvari.

NAŠ PREDLOG

Eksperimentišite sa što više novih stvari, naravno na koje i ona pristaje. Jedan od predloga je da isprobate tehniku nazvanu ’’istraži fokus’’.

Ta tehnika podrazumeva da vaša partnerka legne ravno, na leđima i sa zatvorenim očima. Vi polako počnite da milujete njenu glavu, kosu, lice, uši, nos, usne, pređite sve. Napravite dalje pokrete kroz celo telo, dok ne dođete do nogu, zatim je okrenite i ponovite to.

Poenta je da istražite nove erogene zone.

“Genitalije, grudi i unutrašnja strana butina ima najviše nervnih receptora, tako da su ti delovi najosetljiviji”, kaže socijalni psiholog Džastin Lehmiler i dodaje kako skoro svaki deo tela može postati erogen ako ga povežete sa seksualnim zadovoljstvom.

Istraživanje pokazuje da je dodir primarni okidač da se kod žena pokrene želja za seksom. Dakle, koristeći ovaj potez, oboje ćete biti u stanju da zapalite svoju strast i stvorite nove erogene zone.

 

Izvor: Menshealth.rs