Share
Održano književno veče „Vito Nikolić kroz stihove i anegdote“

Održano književno veče „Vito Nikolić kroz stihove i anegdote“

U organizaciji Udruženja Crnogoraca Jugoistočne Srbije (UCJS) u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ u Nišu, 7. juna, održano je književno veče „Vito Nikolić kroz stihove i anegdote“.

Pre umetničkog dela programa, prisutnima se obratio predsednik Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji, Dragoljub Malović, koji je ovom prilikom poklonio štampana izdanja Nacionalnog saveta Crnogoraca predstavnicima biblioteke u Nišu.

Kroz program, koji je bio na visokom umetničkom nivou, a u kojem su učestovali članovi UCJS i njihovi prijatelji, publika u Nišu imala je priliku da se upozna sa biografijom i stvaralaštvom velikom crnogorskog pesnika, Vita Nikolića.

Izabrane stihove „Crnogorskog Jesenjina“ govorila je prvakinja Kruševačkog pozorišta, Biljana Nikolić, anegdote o Vitu Nikoliću kazivao je Miloš Paović, dok je narator, Danica Aleksić, istakla najbitnije detalje iz biografije pesnika, koji su u velikoj meri oblikovali njegov umjetnički opus. U muzičkom delu programa muzičar, Vlada Crnomarković, maestralno je izveo nekoliko numera Miladina Šobića. Poseban utisak kod publike izazvali su i emitovani tonski zapisi u kojima Vito Nikolić govori svoju poeziju.

Ovaj kulturni događaj organizovan je uz pokroviteljstvo Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji, a isti program biće izveden u još nekoliko gradova jugoistočne Srbije.

 

Autor: Portal Media Press Srbija