Share
Zašto nam leti nikad nije dosta seksa

Zašto nam leti nikad nije dosta seksa

Želja za seksom snažnija je tokom letnjih meseci, iz nekoliko razloga, naučnih i… manje naučnih. Evo o čemu se radi.

Da li ste primetili da vam se želja za seksom pojačala tokom poslednjih nekoliko nedelja? Leto je jednostavno seksi – kratke haljine i još kraće suknje, kupaći kostimi, preplanula koža… Ali postoji još razloga zašto je letnji seks najbolji.

Više vitamina D

Vitamin D koji unosimo konzumirajući namirnice koje ga sadrže naše telo ne može da iskoristi ukoliko ne dobije i malo sunčeve svetlosti (samo pazite da ne izgorite). Vitamin D važan je za kosti (ali zbog toga se ne bi našao u ovoj priči), ali podiže i nivo testosterona (zbog čega ga i pominjemo).

Pošto većina ljudi najviše vremena provodi u zatvorenom, nagli skok vitamina D tokom letnjih meseci podstiče lučenje testosterona i kao posledicu toga imate pojačan libido.

Viši nivo serotonina

Leto podrazumeva i više druženja i aktivnosti na otvorenom. A ako dok ste napolju sa prijateljima ne razmišljate samo o tome koliko želite da ste kod kuće za kompjuterom, verovatno ste srećni, smejete se i lepo se provodite. Kad smo srećni, nivo serotonina raste, što, pogađate, pojačava i želju za seksom.

Zgodne devojke/dobri frajeri su svuda oko vas

Devojke u šortsevima i letnjim haljinama… Momci u majicama kratkih rukava… Najbolje od oba pola seva svuda oko vas. Svi se trude da pred leto izgledaju što je bolje moguće, pa je veći broj onih koji u tom periodu treniraju u teretani. Više vežbi, pored zategnutog tela znači veću proizvodnju endorfina, pojačanu cirkulaciju, a to dovodi do veće seksualne želje.

Lepo je vreme

Leto je doba godine kad živimo punim plućima. Spremamo se za odmor, tu su brojna događanja, festivali, provodi na otvorenom, putuje se… Izlazite, zabavljate se, upoznajete nove ljude, upuštate se u avanture, opušteni ste, a samim tim se povećavaju i šanse da upoznate nekoga za “letnju strast”. Zimi možda i ostanete ponekad kod kuće da gledate film, ali leto… Leto je druga priča. Iskoristite ga.

Izvor: Mondo.rs