Share
Proverite da li se slažete u seksu

Proverite da li se slažete u seksu

Upoznali ste zanimljivu osobu, dobro se slažete i budućnost izgleda svetlo! No, hoće li i vaš seksualni život biti jednako kvalitetan i uzbudljiv i, još važnije, hoće li takav i ostati?

Ljubav se ne događa uvek na prvi pogled i može proći neko vreme dok ne postignete duboku i zadovoljavajuću vezu. Kako ćete prepoznati da li odgovarate jedno drugom i u seksualnom smislu? Uzbuđuju vas iste stvari!

„Kada oboje mislite da su iste stvari seksi i erotične, to je jedan od znakova da se krećete prema intimnosti i seksualnoj kompatibilnosti“, kaže Mišel MekDži, predsednica Svetske asocijacije za seksualno zdravlje.

Možete da napravite mali kviz kako biste ustanovili jeste li seksualno usklađeni, ističe psihoterapuetkinja Stejsi Kajzer. Pokušajte da odgovorite na sledećih pet pitanja:

1. Da li ste srećni i da li se smejete često kad ste s tom osobom?

2. Kada ste odvojeni, radujete li se sledećem susretu?

3. Kad se poljubite osećate gotovo trenutnu fizičku energiju i uzbuđenje?

4. Spremni ste da žrtvujete spavanje, posao – gotovo sve, kako biste proveli vreme s posebnom osobom?

5. Za vreme fizičkog kontakta s drugom osobom, čak i samo držanja za ruke, uvek želite više?

Ako ste odgovorili potvrdno na većinu ovih pitanja, vaša veza će se vrlo brzo zahuktati i ostati takva, ističe Kajzer.

Seksualna kompatibilnost oslanja se na jednostavnu hemiju između dve osobe, kaže doktor Izrael Helfand. Većina parova koja je u uspešnoj, dugoj seksualnoj vezi zapravo voli osećaj, miris, čak i ukus jedno drugog. Bez ove magnetne privlačnosti i želje za fizičkom prisutnosti druge osobe, seks među vama je nešto manje neodoljiv.

„Ako vas ne privlači miris i „ukus“ druge osobe, budite sigurni da seksualna kompatibilnost nije na visokom nivou“, kaže Helfand.

Kad tražite osobu koja će vam biti odličan seksualni partner, najčešće ćete odmah u startu prepoznati da je u pitanju prava stvar. Ipak, ponekad intimnost između dvoje ljudi počne kasnije, kad se bolje upoznate. Možda ste odnos započeli kao prijatelji i prvo ste se neko vreme družili, da biste jednog dana spoznali kako se gledate drugim očima.

Nezavisno od toga da li ste tek upoznali svoju srodnu dušu ili tu osobu zapravo poznajete godinama, a uviđate da odgovarate jedno drugom, komunikacija je nužna. Danas je jednostavnije upustiti se u seks, nego razgovarati o seksu, kažu stručnjaci. Oni parovi koji o intimnosti ne mogu da razgovaraju otvoreno, možda bi trebalo da razmisle o svojoj vezi i kvalitetu seksualnog života.

 

Izvor: Krstarica.com