Share
Wi FI internet utiče na plodnost muškaraca

Wi FI internet utiče na plodnost muškaraca

Japanski naučnici utvrdili su da bežični internet negativno utiče na spermatozoide…

U današnjem modernom vremenu, gotovo ne postoji mesto koje u svojoj okolini nema Wi Fi ruter. Internet signali se konstantno širte u svim smerovima i brzinom svetlosti prodiru kroz naše telo. Iako su mnogi mislil da Wi Fi internet nema nikakvih štetnosti po čoveka, japanski naučnici su dokazali drugačije.

Oni su u Japanu sproveli istraživanje koje je pokazalo da 53,4 % ispitanih muškaraca ima problema sa negativnim spermatozoidima. Muškarci koji su imali probleme, bili su oni koji u proseku provedu 8 ili više sati u blizini Wi Fi rutera.

Japanci predlažu da internet ruter sklanjate u prostorije u kojima ne boravite često, kao i da mobilne uređaje ne držite konstantno blizu sebe, jer i oni u sebi sadrže prijemnike i emitore signala koji takođe utiču na plodnosti.

Muškarci koji svoje vreme provode napolju i kojima je radno mesto nevezano za kancelariju i internet, imali su bolje rezultati i njihovi spermatozoidi su bili daleko zdraviji.

Dakle, ako je to moguće, izbegavajte zračenja bečižnhih uređaja i vreme provodite u prirodi i naravno smanjite upotrebu moblinih uređaja, jer je to jedini način da sebi produžite život i da budete zdraviji.

 

Autor: V.P.

Izvor: Muskimagazin.rs