Share
Više od ukusa: Ovi specijaliteti bude seksualnu želju

Više od ukusa: Ovi specijaliteti bude seksualnu želju

Na listi afrodizajaka kada je o hrani reč ovi specijaliteti imaju veoma važno mesto.

Ostrige – ta sveža sirova morska hrana koja se u Parizu srče sa nogu, kupljena izjutra na gradskim tezgama, u Japanu se smatra namirnicom memorije. Iako nemaju visok procenat lipita, bogate su proteinom, cinkom i mineralima koji dokazano utiču na rad seksualnih hormona. Na sličan ančin deluju i još neki morski plodovi, poput kavijara, lososa i slično.

Marcipan, omiljena haremska poslastica, kako je Tomas Man nazvao smešu mlevenih badema, đećera i ružine vodice, još od devetog veka je otkrivena kao namirnica koja snaži karlicu, jača korak i napaljuje sladokusce… Međutim, vezivanje afrodizičnog dejstva hrane sa onom koja je skupa i nedostupna svima je potpuno pogrešno.

Među poslednjim krikovima gastro scene, nalazi se tzv. sirotinjska hrana: sočivo, pasulj, slanutak – sva bogata vitaminima, vlaknima i korisnim biljnim proteinima, ali i onim sastojcima koji utiču na jačanje libida. Seks uostalom nikada i nije bio privilegija samo bogatih, u njemu se uživa bilo kada i bilo gde, važno je samo da smo opušteni i po mogućstvu dodatno stimulisani, a ako je hrana nešto što nam može pomoći u tome, zašto je se odricati tj. zašto je ne iskoristiti. Osim toga, ona se psihološki i definiše kao jedna od naših osnovnih potreba, seks sam po sebi ne.

 

Izvor: Esuire.rs