Share
Saveti stručnjaka: Kako produžiti seksualni odnos?

Saveti stručnjaka: Kako produžiti seksualni odnos?

Seks, večita tema koja podjednako interesuje i muškarce i žene, mada one to često ne priznaju.

Naučnici tvrde da seks pred spavanje obezbeđuje najbolji odmor i najmirnije snove. Svaki šesti lekar preporučuje seks ukoliko pacijent ima problem sa nesanicom. Koliko često treba imati seks? Pa to zavisi od libida i ličnih afiniteta, kao i od činjenice da li imate stalnog partnera ili ne.

Istraživanja su pokazala da čak 53 odsto žena želi da ima više seksa, dok više od 60 odsto dama smatra da je ‘najbolja mera’ tri do pet seksualnih odnosa nedeljno.

Što se samog čina tiče, istraživanja su pokazala da seksualni odnos u proseku traje tek pet i po minuta. Malo? Hm, da. Ali, kako produžiti odnos? Stručnjaci imaju nekoliko saveta. Naravno, pod uslovom da muškarac nema većih problema sa prevremenom ejakulacijom, jer ako je to zdravstveni problem onda vam nikakvi trikovi ne mogu pomoći.

Da bi seks trajao što duže, muškarac mora da nauči da prepozna osećaj koji prethodi ejakulaciji. Kad to savlada moći će da produži seksualni odnos. Seks može trajati duže ako se karlice partnera primaknu jako blizu i primeni se tehnika ljuljanja. Seks je, kažu stručnjaci, kao vožnja automobila i brzina je izuzetno važna kod vođenja ljubavi. Slično kao kad vozite auto, ima delova puta kada vozite brže, i kada treba usporiti. Poenta je da počnete sporo i lagano, a potom da ubrzavate. Ukoliko ste primetili da ste previše blizu orgazma, usporite. Ili promenite pozu, jer ćete tako odložiti krajnje zadovoljstvo. Što je duža akcija pod pokrivačima, to je orgazam jači.

Ukoliko želite da seks traje duže bolje je da izbegavate omiljene poze. Izaberete nešto što vam nije toliko vizuelno atraktivno ili vas ne stimuliše toliko. Na omiljene poze možete se uvek vratiti pred kraj. I opustite se. To je najvažniji preduslov za dobar seks, smatraju stručnjaci.

 

Izvor: Zenska.tv