Share
Kako zadržati preplanuli ten što duže?

Kako zadržati preplanuli ten što duže?

Bronzana put na kojoj svaka odevna kombinacija izgleda mnogo bolje dobija se leti, ali žene često čine greške kojima otežavaju brzo tamnjenje i zbog kojih mnogo brže gube boju dobijenu na letovanju.

Iako je vrlo važno zaštiti se od sunca, u nastavku vam donosimo nekoliko saveta pomoću kojih ćete duže zadržati svoj divni bronzani ten:

Depilaciju preskočite tokom leta

Dobro je poznato kako žene nisu ljubitelji žileta, jer samo kratkotrajno uklanja dlačice, ali leti je ipak on pametniji izbor. Naime, depilacijom uklanjate i odumrli površinski sloj kože koji je preplanuo, pa ako želite duže zadržati svoju boju, kratko pređite na žilete.
Izbegavajte česte pilinge kože – iako je piling uvek koristan, jer uklanja odumrle ćelije kože, nije koristan kada je reč o zadržavanju preplanulog tena. Uz odumrle ćelije, uklanja i površinski sloj kože, pa na taj način brže gubite boju. Probajte da koristite nežnije preparate tokom leta i izbegavajte piling.

Kreme za telo su obavezne

Leti je dobro češće koristiti losione za kožu zbog izlaganja suncu i soli. Ukoliko ih ne koristite dovoljno, utoliko će vam se koža perutati, a razlog tome može ležati i u preteranom sunčanju kada vam koža izgori. Zapamtite, hidratacija je najvažnija.

Jedite šargarepe

Šargarepa sadrži beta karoten koji je savršen za tamnjenje, stoga pokušajte što češće da konzumirate sok od šargarepe ili jednostavno grickajte jednu sirovu šargarepu na dan.

 

Izvor: BIZLife.rs