Share
„Život je dosta sličan džezu, najbolje je kad improvizujete“ George Gershwin

„Život je dosta sličan džezu, najbolje je kad improvizujete“ George Gershwin

I pored neočekivanog otkazivanja glavnih izvođača druge festivalske večeri, organizatori Nišvil festivala su uspeli da prevaziđu novonastalu situaciju i u poslednjem trenutku pronađu adekvatnu zamenu, pa je veče počelo bez vidljivih problema uz zvuke Marcin Pater Trio feat Jakub Mizeracki sastava iz Poljske.

Sun Dew sekstet iz Berlina je sa svojim elegantnim zvukom pripremio publiku za glavni deo programa.

Vrhunac večeri je načela izvanredna levoruka gitaristkinja Malina Moye koja je svojim energičnim zvukom provela publiku kroz svet fanka i džeza.

Christian Scott je opravdao epitet najvećeg mladog virtuoza na trubi i oduševio već mnogobrojnu publiku svojim kompozicijama.

Potom je duh Kariba uz rege zvuk zaplovio Tvrđavom, publici su se predstavili Israel Vibration.

Program glavne bine zatvorio je zanimljivi Desy Live Band iz Bugarske.

Niška publika je mogla posle dužeg vremena da čuje i nastup Love Hunters-a na Air Stage-u. Ostale bine su nudile, kao i prethodne večeri, jako zanimljiv program.

Ljubitelji pisane reči su i ove večeri bili prisutni na Jazz&Book Stage-u i mogli da čuju nešto novo o knjizi „Lanac slobode“ i druže se sa autorom, laureatom NiN-ove nagrade Zoranom Ćirićem.

Celokupni program druge festivalske večeri je protekao uz bogate zvuke i organizacija može da primi sve pohvale u prevazilaženju nastalih problema.

 

Autori: Darja Jovanović, Predrag Stamenković – Portal Media Press Srbija