Share
Petoro turskih državljana povređeno u udesu u Sićevačkoj klisuri

Petoro turskih državljana povređeno u udesu u Sićevačkoj klisuri

Petoro turskih državljana povređeno je jutros oko 5.30 casova u teškom udesu koji se dogodio na putu Niš – Pirot u Sićevackoj klisuri kod kafane “Mali vikend”.

Foto ilustracija: Portal Media Press Srbija

Oni su se nalazili u automobilu marke “ford galaxy” austrijskih registarskih oznaka koji se zakucao u potporni zid kraj ovog ugostiteljskog objekta nakon što je vozač izgubio kontrolu nad vozilom pod okolnostima koje se još uvek utvrđuju.

Prema prvim informacijama, vozač star između 40 i 50 godina teško je povređen i odmah nakon udesa bio je u stanju životne ugroženosti. Njegova majka takođe ima teške povrede čiji će stepen biti utvrđen u Kliničkom centru u Nišu. Mladić star tridesetak godina zadobio je povrede grudnog koša a dve mlađe devojčice povrede ekstremiteta i vrata. Šesta osoba koja je bila u vozilu, prema prvim informacijama nije povređena.

Hitna pomoć je intervenisala sa četiri vozila i prevezla povređene u Klinički centar u Nišu radi dalje dijagnostike i lečenja

Budući da na licu mesta nema tragova kočenja, ne isključuje se mogućnost da se vozač uspavao u toku vožnje ili da mu je iznenada pozlilo pa je u punoj brzini udario u kameni zid. Od siline udara prednji deo vozila je potpuno smrskan a svuda okolo se mogu videti delovi automobila i stvari putnika.

– Na izlasku iz krivine, vozač je izgubio kontrolu I prešao u suprotnu traku gde je “za dlaku” promašio dva vozila koja su mu išla iz suprotnog smera I nakon toga se zakucao u kameni zid ispred “Malog vikenda”. Čuo se jak tresak a nakon toga zapomaganje povređenih. Deca su plakala, došla su četiri saniteta koja su odvezla povređene putnike I vozača koga su vatrogasci izvukli iz vozila, kaže jedan od vozača koji se zadesio u blizini.

U kliničkom centru u Nišu kažu da je primljeno šest osoba koji su trenutno na odeljenju reanimacije.

– Svi povređeni su svesni I komunikativni. U toku je dijagnostika I utvrđivanje stepena povreda, kažu u KC Niš.

Ovo je treći udes za nešto više od 24 časa u Sićevačkoj Klisuri. U prethodn dva udesa povređeno je ukupno devet turskih državljana.

 

Autor: B. Janačković

Izvor: Blic.rs